Както бе обявено още вчера, днес се проведе среща с 14 от клубовете в английския елит, на която беше обсъдено желанието на останалите 6 клуба - Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал, Челси и Тотнъм да участват в планираната Суперлига.

След това те излязоха с обща декларация, в която се обявиха твърдо против подобно състезание.

Алън Шиърър поиска изваждане от първенството на участниците в Суперлигата

Шиърър поиска изваждане от първенството на участниците в Суперлигата

"Не е правилно, не е честно!"

"Премиър лийг и ФА днес се срещнаха с клубове, за да обсъдят последствията от предложението за Суперлигата. 14-те клуба на срещата единодушно и категорично отхвърлиха плановете на състезанието.

Премиър лийг обмисля всички възможни действия, за да предотврати неговия прогрес, както и да държи участниците под отговорност чрез своите правила. Лигата ще продължи да работи с ключови заинтересовани страни, включително фенски организации, правителството, УЕФА, ФА, Английската футболна лига и Асоциацията на професионалните футболисти, за да защитава интересите на играта и да призове въвлечените в подготовката на турнира отбори веднага да престанат със своето участие в нея.

Премиър лийг би искала да благодари на всички фенове и заинтересовани страни за подкрепата, която показаха през тази седмица по този важен проблем. Тази реакция показва колко много нашите отворена пирамида и футболно общество означават за хората", пише в изявлението.

Хари Магуайър повежда бунт срещу Суперлигата в съблекалнята на Юнайтед

Хари Магуайър повежда бунт срещу Суперлигата в съблекалнята на Юнайтед

Капитанът е бесен на Ед Уудуърд