Новият сезон в английската Премиър лийг ще започне в уикенда на 12-13 септември. Това ще съобщи ръководството на Висшата лига на клубовете по време на утрешната среща.

Отлагането е с повече от месец от датата, която преди пандемията беше заложена като начална - 8 август. Всичко това ще даде повече време за завършването на настоящата кампания, но същевременно означава, че нейният финал не може да се отлага многократно във времето. Според "Дейли Мейл" при евентуално ново прекъсване, дължащо се на увеличен брой положителни тестове за COVID-19, сезонът ще бъде окончателно прекратен. Изданието добавя, че утре клубовете ще бъдат помолени да одобрят системата за средно спечелени точки на мач, която ще оформи крайното класиране, в случай че по споменатите по-горе причини сезонът не завърши.

Иначе планът остава същият - мачовете да се подновят на 19 или 26 юни и първенството да приключи до края на юли или началото на август. За 8 август е планиран финалът за ФА Къп, макар че този турнир може и да не завърши, ако няма достатъчно време, защото приоритетът е да се изиграят всички мачове от Висшата лига.

УЕФА от своя страна планира финалите в Лига Европа и Шампионската лига да бъдат на 26 и 29 август. Датите за международните мачове в началото на септември остават и едва след тях ще започне новият сезон в Премиър лийг.

Отлична форма за асовете в Юнайтед

Отлична форма за асовете в Юнайтед

В клуба се надяват ограниченията да отпаднат скоро