Кристъл Палас стана първият клуб от Висшата лига, който се дистанцира от движението Black Lives Matter UK.

Шефовете на Премиършип са се съгласили с решението на Кристъл Палас, които са отказали да сложат логото на Black Lives Matter UK на фланелките на футболистите.

"Както хората виждат от първия ни домакински мач, ние поставихме транспаранти на нашия стадион, които гласят Black Lives Matter. Ние стоим гордо редом с членовете на BAME общността, нашите играчи и служителите, както и зад идеалите на Black Lives Matter", се казва в официалната позиция на Кристъл Палас.

"Въпреки това бихме искали да изясним, че не подкрепяме групата или органа за натиск, който носи същото наименование. Силно вярваме, че организациите не трябва да използват тази важна сила за промяна и позитивност, за да прокарват собствените си политически програми", се казва още в посланието на английския клуб.

"Искаме да бъдем част от свят, който е справедлив, приобщаващ и отворен за всички. Като организация ние признаваме, че трябва да направим повече и ще направим повече, за да допринесем за постигането на тази цел", завършва позицията на Кристъл Палас.

Ливърпул е все по-близо до титлата след бой над Кристъл Палас

Ливърпул е все по-близо до титлата след бой над Кристъл Палас

"Червените" разбиха "орлите" с 4:0