Клубовете от Висшата лига отхвърлиха идеята за отлагане на коледните мачове, въпреки че навсякъде изпитват трудности заради новата вълна на COVID-19. Това бе решено на спешна среща на 20-те отбора в днешния следобед.

На нея са били обсъждани варианти за отлагането на мачовете в последните дни на 2021 г. 6 от 10-те мача от последния кръг на Висшата лига бяха отложени заради тежката ситуация с коронавируса в много от клубовете.

Според протокола, един отбор може да поиска отлагане на свой мач, ако не разполага с достатъчно футболисти. В момента всеки отбор е длъжен да разполага с минимум 13 полеви футболисти и един вратар от първия отбор за своите сблъсъци.

Въпреки че някои мениджъри се изказаха в подкрепа на прекъсването, мнозинството от клубовете подкрепиха позицията в лигата и отхвърлиха идеята за отлагане, поне засега.

Желанието на клубовете е да продължи и да се опита първенството да продължи без принудителна пауза, като същевременно да се засилят мерките за безопасност и да се стимулира ваксинацията сред играчите с нови мерки.

Пореден отложен мач във Висшата лига

Пореден отложен мач във Висшата лига

Причината за това е значителният брой положителни случаи на COVID в тима на Астън Вила