Уволнението на Маурисио Почетино заформи буреносен облак над Албиона, разнасян от медии, фенове и бивши футболисти. Днес диригентската палка в Тотнъм пое до болка познато име в Лондон, а и голям дразнител - Жозе Моуриньо. Поч направи чудеса с "шпорите" и защитниците му очаквано са много. Набързо прагматичните собственици на клуба бяха заклеймени като убийци на красивата игра, дори наречени предатели.

Но ходът е ясен. И феновете на отбора дълбоко в себе си го знаят.

Тотнъм има нужда от трофеи. Слоевете прах в клубната витрина се множат сезон след сезон, а мотото на аржентинеца беше "за мен топ 4 е като спечелена титла". Пясък в очите на всеки, който милее за "белите" от северен Лондон. Почетино изгради страхотен състав от млади и талантливи футболисти. С ограничен бюджет и малко трансфери превърна "шпорите" в претендент за титлата и финалист в Шампионска лига. Преди 10 години в клуба дори не мечтаеха за всичко това. Но и преди, и сега, както гласи популярният слоган, успехите на Тотнъм в съотвените турнири не се променят. Специалистът не добави нито една купа за 5 сезона...

Снимка 449873

Източник: Twitter

2009/2019

Висша лига/Първа дивизия: 2/2

Купа на ФА: 8/8

Купа на Лигата: 4/4

Суперкупа на Англия: 7/7

Шампионска лига/КЕШ: 0/0

Купа на УЕФА/КНК: 3/3

Когато трофеите говорят, сърцето мълчи.

Избрах да озаглавя така този свой материал, защото Маурисио Почетино направи чудеса в клуба, но всички знаем какво остава в историята. След няколко десетилетия в Уикипедия ще четем за "добрия състав на Тотнъм през 10-те години на 21-ви век, който... не спечели нищо. Аржентинецът беше сърцат, но и не можа да овладее съблекалнята на отбора. Сега е точното време да си тръгне. Става въпрос за скандала с мотора на "шпорите" Кристиан Ериксен и Ян Вертонген. Според редица източници защитникът е прелюбодействал със съпругата на своя съотборник. Хари Кейн бушонирал подлия Вертонген пред погледа на останалите момчета, а оттогава половината играчи не си говорят. Резултатите в последно време наливат допълнително вода в мелницата.

Снимка 295674

Източник: GettyImages

Жозе Моуриньо може да овладее тази съблекалня.

Португалският специалист е точният човек за Тотнъм към този момент. При него всеки футболист, звезда или не, бива силно респектиран - своеволии няма. Измъква максимума от срещите, а с такива играчи рано или късно ще започне да печели купи. Не бива да забравяме, че ръководството запази всички звезди на Тотнъм, с които Почетино разполагаше вече няколко сезона. Сега Моу има готов отбор, единствено трябва да стегне дисциплината. При него загуба у дома с 2:7 е немислима. Било то от Байерн (Мюнхен).

Португалският гений е мразен от милиони хора по земното кълбо, но ръководството на "шпорите" уцели право в десетката с него.

Съвсем скоро Специалния ще затвори за пореден път устите на хейтърите. Ще дразни след интервюта, ще се инати, ще къса нервите на лондонския съперник в син титулярен екип.

Завърна се, Моуриньо отново е в играта. Честито, фенове на Тотнъм!

Жозе Моуриньо е новият мениджър на Тотнъм

Жозе Моуриньо се завърна!

Специалния пое Тотнъм