Мениджърът на Евертън Карло Анчелоти имаше доста куриозен и срамен момент по време на своята онлайн пресконференция днес, след като стана ясно, че италианецът не познава дори името на футболист, който клубът бе освободил официално няколко часа по-рано.

Анчелоти бе попитан за решението да освободи Люк Гарбът, 27-годишен ляв бек, който за последно игра под наем в Ипсуич. Гарбът е продукт на школата на "карамелите", но за 11 години имаше само 12 мача за първия тим като през това време игра под наем още във Фулъм, Уигън и Оксфорд.

"Чудех се, дали имате какво да кажете за Люк Гарбът, който напуска клуба след 11 години. Защо решихте да го освободите?", бе конкретният въпрос, който напълно озадачи Анчелоти.

След повторение на името на футболиста и неудобно мълчание, италианецът отговори:

"Съжалявам, но съм изненадан от този въпрос. Не знам."

Самият Гарбът откри смешното в случката и дори публикува видеото със смеещи се човечета. Освен това той написа:

"Днес официално моят договор с Евертън изтече, след като бях в клуба 11 години! Клубът бе огромна част от живота ми и бях горд да го представлявам. Имаше много възходи и падения, които не можех да контролирам. Евертън, късмет в бъдеще".

Съдбата на незнайния за Анчелоти футболист не е ясна, но най-вероятно той лесно ще си намери нов отбор, след като през сезона беше важна част от състава на Ипсуич Таун в Чемпионшип (там играеше под наем), за който изигра 30 мача и вкара 6 гола.

Ернан Креспо: Карло Анчелоти налагаше елегантен футбол по желание на Берлускони

Ернан Креспо: Карло Анчелоти налагаше елегантен футбол по желание на Берлускони

"Треньорът и клубът бяха в пълна хармония"