Мениджърът на английския Евертън Карло Анчелоти разкри какво му е казал неговият колега от Ливърпул Юрген Клоп за срещата от Шампионска лига с Атлетико (Мадрид). Мачът се проведе пред публика на "Анфийлд" по време на вече започналата пандемия, причинена от коронавирус.

Мачът Ливърпул - Атлетико (Мадрид) има вина за епидемията от коронавирус в Испания

Мачът Ливърпул - Атлетико (Мадрид) има вина за епидемията от коронавирус в Испания

Бройката на смъртните случаи в страната непрекъснато расте

"Клоп ми каза, че да се играе при тези условия е било криминален акт и вярвам, че има право", сподели Анчелоти пред "Кориере дело спорт".

"Днес приоритетът е здравето и как да се ограничи заразата. Всичко останало е второстепенно. Не се притеснявам кога ще бъде подновен сезонът, нито кога ще приключи. Това не ме интересува, повярвайте ми. В момента мисля най-малко за футбол. В момента слушам приказки за орязване на заплати и замразяване на плащания. Не ми се струват като подходящи решения. Скоро икономиката ще се промени, и то във всички отношения. Телевизионните права ще са по-малки, играчите и треньорите също ще взимат по-ниски заплати, а билетите ще са по-евтини, защото хората няма да разполагат с много пари. Повтарям, най-важното сега е да преборим вируса ефективно. След това, разбира се, мачовете ще могат да започнат отново. Ако ли не, амин.

Смешно ми е, когато хората постоянно говорят за подготовката. Има такива, които дори споменават за 3-седмична такава. Помня през 2006 година, когато заради "Калчополи" Милан беше изваден от Топ 4, съответно и от европейските турнири. После, за да спасят Лацио от изпадане, намалиха наказанието и ние бяхме принудени да играем квалификации в Шампионската лига. Трябваше да се обадят на момчетата, които бяха на ваканция, защото четири дни по-късно имахме мач с Цървена звезда. Кафу пристигна 24 часа преди срещата, а игра 90 минути. Ако искате, ще ви припомня как завърши всичко през май, но мисля, че го знаете".

Снимка 473412

Източник: GettyImages