Отборът на Дунав (Русе) се намира във финансова криза, която може да спре съществуването му в елита на страната. Клубът вече няма собственици, няма кой да плаща заплати и да го финансира.

Бъдещето на клуба е обвито в гъста мъгла. Тази несигурност доведе и до сериозен спад в представянето на отбора. Тимът натрупа три поредни загуби.

Ето какво каза пред БНТ изпълнителният директор на Дунав Огнян Цветанов:

"Състоянието на отбора никога не е било много цветущо. Никога не сме имали бюджет за година напред, който да е осигурен. Винаги сме бутали за по два-три месеца, но по някакъв начин ни връзваше късметът.

Поради липса на спонсори и приходи, издръжката беше почти изцяло на гърба на д-р Симеонов, който преди известно време обяви, че мисли да се оттегли от отбора. Трябваше през това време да се намерят спонсори и хора, които да издържат отбора, но както виждате това не се случи.

Звездите на Дунав (Русе) си тръгват през зимата?

Звездите на Дунав (Русе) си тръгват през зимата?

Принудени са от тежката финансова ситуация в клуба

В началото имаше голям интерес. След това започна да спада. От това и финансирането на отбора, което е главният проблем сега. Към момента една заплата имат да получават футболистите и щабът. След една седмица ще станат две. В момента се водят преговори. Опитваме да намерим пари по най-бързия начин. До края на следващата седмица ще успеем да им осигурим една заплата. За нас обаче това не е решение. Ще е трудно да мислим мач за мач и месец за месец.

Президентът на Дунав: Времето ми в клуба изтича

Президентът на Дунав: Времето ми в клуба изтича

"Ще се грижа само за школата, защото това е удоволствие"

Надявам се да се мобилизира русенският бизнес и по някакъв начин да помогнат на отбора. Следващата седмица ще направим среща с новия кмет. От областната администрация се свързаха с нас. Предполагам, че ще бъде организирана и пресконференция, на която ще излезем с решение за развитието на клуба.

Кампанията на русенци за подпомагане на клуба не върви добре. Има събрани около 1000 лева", призна Цветанов.

Людмил Киров: Аз съм последният човек, който ще си тръгне от клуба

Людмил Киров: Аз съм последният човек, който ще си тръгне от клуба

"Неяснотата убива всички футболисти"