Всички 555 обекта на Thomas Cook вече са продадени на конкурент, предава The Guardian. Продажбата ще даде работа на до 2 500 души, които работеха за фалиралия туроператор, като 421 вече са назначени повторно.

Купувач е Hays Travel, която твърди, че е най-голямата независима туроператорска компания във Великобритания. Тя е управлявана от Джон и съпругата му Айрийн, които са основали компанията през далечната 1980.

Преди краха, Thomas Cook даваше работа на около 9 000 души във Великобритания.

Hays Travel ще се опита да отвори всички обекти възможно най-бързо, като в същото време ще тече ребрандирането им. Около 100 души ще намерят работа и в централата на компанията.

Джон Хейс отваря първия клон на компанията през 1980 в Сийхам. Продажбите през първата година са едва £812. Към края на миналата година приходите достигат над £1 милиард. Компанията има 190 обекта във Великобритания и дава работа на 1 900 души.

За да отбележи постигането на приходи от над £1 милиарда, Хейс раздаде £1 милион на всички свои служители - по £100 за всяка година, която са прекарали в компанията.

"Астрал Холидейз" фалира

Една от най-големите туроператорски компании у нас фалира след краха на Thomas Cook

Тя бе официален представител на британския туристически гигант