Полякът Михал Квятковски, който се състезава за отбора на Скай спечели легендарното състезание Милано - Сан Ремо. В последните метри той изпревари световния шампион Петер Саган, който изглеждаше сигурен победител. Трети финишира французинът Жулиан Алафилип, който също беше част от откъсналите се.

Петер Саган направи мощна атака на последната височина, разчитайки да се откъсне. Само Квиатковски и Алафилип успяха да го застигнат и това даваше основание на специалистите да са сигурни в победата на словака.

Днес беше представено трасето на Тур дьо Франс 2017

Днес беше представено трасето на Тур дьо Франс 2017

Трудните височини са още в първата седмица

В последните 500 метра Саган реши, че няма конкурент за финалните метри и предприе ранна атака, Двамата му съперници успяха да се закачат за него. В последните метри Квиатковски, правейки спринта на живота си, успя да дублира колездача на Бора отдясно и да го изпревари. Саган, не очаквайки да загуби се удари в поляка, но веднага след финала джентълменски му се извини.

Снимка 284402

Източник: cyclingnews.com

Пет секунди след тримата пристигна основната група. Финалният спринт и четвъртото място бяха спечелени от норвежецът Александер Кристоф (Катюша). Той изпревари с малко Фернандо Гавирия (Куик-Степ) и Арно Демар (ФДЖ).

Еднодневната надпревара Милано-Сан Ремо се проведе за 108-ми път. За първи път това състезание се е провело през 1907-а година. Дистанцията от 291 км беше измината за 7 часа и 8 минути.

Снимка 284403

Източник: cyclingnews.com