Днес от 11,00 часа ще се тегли жребият за 1/4-финалите на Купата на България. Фенове на ЦСКА се стягат да присъстват на церемонията. Те ще пристигнат в залата, за да проверят да­ли няма манипулация, съобщава "24 часа".

„Червените" са един­ственият аматьорски от­бор в осмицата, след като елиминираха плевенския Спартак.

Представите­ли на втора дивизия са Локомотив (Горна Оряховица) и Созопол, а всички останали са от елита. Жребият е пълен, като се играе в един мач. Дома­кин е отборът, който бъ­де изтеглен първи, независимо в коя дивизия играе. До това лято пре­димство имаше този от долната група, но БФС промени специално на­редбата си. Сменен бе и членът за сливания и създаването на нови клубове. Ангел Ангелов ще свири дербито на ЦСКА в сряда срещу втория в кла­сирането на Югозападна­та „В" група Сливнишки герой. Той е бивш международен арбитър и е син на един от най-легендарните рефери у нас Лю­бен Ангелов. Чичо му Любе Спасов също бе топарбитър дълги години.

Мачът е в сряда от 18 часа на стадион „Бъл­гарска армия" заради благотворителния му характер. Първоначал­но той бе сложен в 14 часа, което предизвика негодувание сред запалянковците. Домакин на срещата трябваше да е тимът от Сливница, но по негово предложение мачът ще се играе в София, за да се съберат повече средства за закупуването на про­теза на бивш футболист, пострадал на трениров­ка в Италия.

От БФС твърдо по­твърдиха, че ще се вклю­чат в инициативата на двата отбора. От централата са твърди, че никога не е имало разследване защо Сливнишки герой си дава домакинството.