Наставникът на Арда - Николай Киров е на мнение, че кърджалийци заслужено са се преборили за историческо първо участие във финала за Купата на България. Ето какво каза той след победата над Славия.

"Определено двубоят имаше няколко ключови момента. Както нашият отбелязан гол, така и спасената дузпа от Караджов. В двата мача се представихме на прилично ниво и заслужено отиваме на финал. Доста трудности имаме с окомплектоването на състава. Дано по-скоро се върнат контузените и да помагат на състава. Виждате, че с всеки мач става все по-тежко, все някой се контузва...

Славия - Арда 0:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Славия - Арда 0:1 (Развой на срещата по минути)

Историческо постижение за клуба от Кърджали

Хубавото е, че така се стичат обстоятелствата, че нямаме много тренировки, защото имаме много мачове. Само възстановяваме играчите. Играхме стабилно в защита, това беше и една от целите ни. През втората част футболът стана малко по-нервен, по-директен. А и умората вече ни налегна. Трудно е да вкараме и свежест в състава.

Докато имаме сили се стремим да пресираме противниците по-дълбоко. Разширява се футболният небосклон в България. Хубаво е, че в този край ще се радват на финал. Един трофей ще изведе клуба на друго ниво. Няма как да избираме някой измежду Лудогорец и ЦСКА. И двата са стойностни и по-напред от нас в класирането".

Арда победи Славия с 1:0 и се класира на финал за Купата на България

Арда взе реванша със Славия и е на исторически първи финал за Купата на България

Освободен от Левски се превърна в герой за селекцията на Николай Киров