Един от най-популярните фенове на ЦСКА - Здравко Желязков от Ритон - коментира финала за Купата на България между "червените" и Левски. Той коментира и вандалските прояви след това на стадион "Българска армия".

"Казах и преди мача, че ще се радвам ЦСКА да победи, но е малко вероятно и ето, че отборът загуби. Деморализиран тим и безотговорна игра от страната на чужденците. Причината за краха е, че може би вътре в самия отбор липсва колектив. Вероятно всеки е сам за себе си. Няма какво друго да е. Опасявах се предварително от това, което се случи. Тайно се надявах да не е така, но уви. Ние бяхме през зимата на две точки от Лудогорец като класиране, но като качество на игра разликата беше много голяма. За съжаление този край на сезона се очертаваше още от подготовката след онзи резил от северномакедонските анонимници с 0:4.

Много хора обвиняват ръководството на ЦСКА, но аз не мога да го обвинявам след като то прави всичко възможно да издигне стадион. Плащат се заплатите без забавяния. Изплащат се стари задължения на разни анонимници, които са играли по 10 минути. За какво да виним ръководството? То да не бърка в дълбока каца с неизчерпаеми ресурси? Тези, които обвиняват и злобеят срещу ръководството, дават ли си сметка, че точно заради него отборът съществува?! Докато собственикът обезпечава ЦСКА и отборът е на второ място това значи, че е финансово независим.

ЦСКА с експериментален състав срещу "моряците"

ЦСКА с експериментален състав срещу "моряците"

Кайседо с важна задача

За мен има морален срив в клуба, който е необясним. Нещо се случва вътре в кухнята, за което не може да бъде съдено само ръководството. Надявам се нещата да се оправят, но за да се случи това трябва да има някаква мотивация, а тя идва, когато има добри отношения вътре в самия отбор. Явно атмосферата в тима не е добра. Според мен това е причината", коментира Здравко Желязков пред "Мач Телеграф".

"Как така в Левски чужденците играят като за последно. Значи има някакъв обединител и стимул това да се случва. Морален, а не финансов, което говори, че нашите чуждестранни играчи са неблагодарни като всички тези, които изобщо не оценяват в кой отбор се намират.

Трябва да има морален стимул, който да надделее. Не бих казал, че Алън Пардю е обединител. Вътре трябва да има просто разбирателство. Спрях да се ядосвам. Ние играем кошмарно от подготовката насам. Пардю е с богата визитка, но той нито е правил подготовката на този отбор, нито го е селектирал. Според мен просто има някакъв раздор сред самите футболисти.

Чест прави на публиката, че вчера беше зад отбора, но нека все пак да не забравяме, че ЦСКА е в това положение от 6 месеца, а Левски е от 11 години и публиката им не ги е напуснала. Така, че нека да не се бием толкова в гърдите. И други публики са много верни, но в последните 11 години Левски подредиха толкова калъфки, че ако тяхната публика беше като тази на ЦСКА трябваше да отидат да взривят ръководството. Така, че да не пипаме ръководството на ЦСКА. С една дума мога да определя това, което се случи вчера на "Армията" след мача - простотия! Какво са виновни офисите, че в отбора има няколко "куци коне", които не заслужават да са в този клуб. Какво общо има това с материалната база. Това е под Маската на анонимника, избиване на комплекси. Това няма общо с футбола.

Изходът от тази ситуация за "армейците" трябва да каже ръководството какъв е. Разни бездарници в този отбор трябва да бъдат изхвърлени час по-скоро. Този клуб има школа с млади кадри, да ги налагат и това е. И ако има пари да се купуват играчи - да се вземе един качествен, а не да идват на килограм свободни агенти, от които се чудят как да се отърват разни отбори. Топката като тръгне към тях и сама бяга.

Не бих казал, че във финала Левски е превъзхождал ЦСКА. В редиците на "червените" има много слаби играчи, но като цяло като качество са едно или две нива над тези на "сините". Те ни превъзхождаха с хъс и желание. Мъри знае как да изкара максимума от неговите играчи. Не мисля, че Стоилов с нещо е надхитрил Пардю. Той го победи с това, че извлича максимума от играчите си и знае кой къде да застане на терена", завърши Желязков.