На 2 ноември 1961 година легендата на Левски Георги Аспарухов играе мач с екипа на... ЦСКА. Това се случва по време на контролата с тима на СКА (Ростов на Дон), спечелена от "армейците" с 3:1.

В този мач с футбола се сбогува една от най-големите легенди на "червените". Това е покойният вече централен защитник Манол Манолов. Симолията е футболистът с най-много титли на България - 12. Той е последният боец от учредения през 1948 година армейски отбор, който слага край на кариерата си.

Дълги години се обсъждаше защо Гунди не е останал в ЦСКА, а е поел към Ботев (Пловдив). Ето отговора на Симолията:

Снимка 437273

Източник: CSKA.bg

"Така е преценил треньорът ни Крум Милев (бел. ред. рекордьор по шампионски титли). Гунди трябваше да измести в нападението Гацо Панайотов или Никола Цанев, а и двамата играеха много силно. Той тепърва изгряваше. Предпочиташе високите топки. Може би с него се налагаше промяна в комбинативната игра на ЦСКА. Опасно и трудно беше да нарушаваме своя утвърден стил. Това щеше да е грешка, която обезличава отбора. Не биваше да си я позволим. Гацо Панайотов връзваше играта, сваляхме топката ниско, с оглед качествата на Иван Колев, Крум Янев. Гунди игра в Ботев. Правилно решение. Той израсна там. Талантът му блесна в Левски и в националния тим. Георги Аспарухов беше много голям футболист!", казва Симолията, цитиран в автобиографичната му книга "Манол Манолов-Симолията: Железният войник на футбола", писана от популярния спортен журналист Силвестър Милчев.

Поставят бюст-паметник на Гунди срещу родната му къща в кв. "Редута"

Една добра идея официално ще стане реалност

"Получихме обещания за съдействие"