Ултрас културата е непонятна за някои. За хора, които са свикнали да пътуват за гостувания организирано, с платени билети и пълно бойно от кренвирши, лютеница и питка. За такива, които толкова са се самозабравили, че си мислят как българският футбол започва и свършва с клуба им.

Дни наред четем и слушаме за "онези гадове", които едва ли не аха да предизвикат Трета световна война с поведението си по време на мача ЦСКА - Лудогорец на стадион "Българска армия". Винаги ще осъждам бомбите по време на мачовете. Винаги! Защото наистина е опасно и може да струва човешки живот. Помним какво се случи с Гергана Орлова по време на мача ЦСКА - Галатасарай. Но всичко друго си е в реда на нещата и прави атмосферата изключителна. Говоря за факли, димки, песни, хореография... 

ЦСКА беше наказан. Сурово. С мач без публика и над 40 000 лева глоба. Само през този сезон "червените" са санкционирани от БФС с около 200 000 (!!!) лева. И други са за наказания, но често пъти такива липсват. А за случилото се на "Армията" май само на Марс не писаха.

Като сочат с пръст и са много обективни, защо се мълчи за жеста на Игор Пластун при прибирането му в тунела след края на мача? Среден пръст ли размаха като бастун към Сектор "А" или пак сме се объркали нещо? Снимки има, ама кой да ги види, кой да ги публикува, кой да повдигне въпроса?! Да, не е като да мяташ бомби, но пак противоречи с нормалността. А наказание за футболиста няма и няма да има.

Снимка 558209

Източник: Фейсбук

В ложите пък, футболисти, останали извън групата на Лудогорец се прибраха с последния съдийски сигнал, псуващи хората около тях като каруцари. Като каруцари, ама полиглотски - теглиха по една на феновете на няколко езика. Точно там беше и делегатът. Описал ли го е? Не, естествено. Явно е бил вцепенен от бомбите и димките, от зарята, и е забравил.

Осъждам остро бомбите на стадиона. И това за едно да си ококорен и да сочиш с пръст, а за друго да имаш широко затворени очи. Въпрос на цветоусещане...

Сектор "Г" за Лудогорец: 10 години убивате футбола! С хляб и сол ли да ви посрещаме?

Сектор "Г" за Лудогорец: 10 години убивате футбола! С хляб и сол ли да ви посрещаме?

Вижте какво още пишат