Бившият халф на ЦСКА - Викторс Морозс говори пред колегите от "Тема Спорт". В момента той е наставник на местния РФС и познава отлично потенциалния съперник на "армейците" във втория квалификационен кръг на Лига на конференциите - Лиепая, който първото стъпало се изправя срещу дебютанта Струга от Северна Македония

Ето фрагмент от по-интересните неща, които сподели Морозс:

Тежка програма за ЦСКА в началото на сезона

Тежка програма за ЦСКА в началото на сезона

Вижте цялата тук

"Познавайки силата на Лиепая, те имат добри шансове да елиминират Струга и да достигнат до мачове с ЦСКА. Те са достатъчно опитен отбор, в който са събрани силни играчи. Треньорът им е от Беларус, който познава футболисти и от двете страни. Затова имат доста имена от Беларус, които многократно са участвали в евротурнирите и са ставали шампиони. Спомняте си, че Бага игра с БАТЕ срещу ЦСКА миналата година. Някои от играчите им са национали на Латвия - халфовете Тиденбергс, Карклинш, проектонационали са Исаевс, Стуглис, вратарят Звиедрис.

Силната им страна е, че са отлично организирани в защита, бранителите им са рутинирани и се познават добре. Много са компактни в отбрана и разчитат на бързи контраатаки. Разполагат със скоростни футболисти като бразилеца Додо и нигериеца Укпа. Те са такъв отбор, чиято защита е трудно да бъде преодоляна, и предполагам, че ще излязат с дефанзивна стратегия, познавайки силата, класата и името на ЦСКА.

Бодуров: Титлата за ЦСКА е възможна с треньор Любо Пенев

Бодуров: Титлата за ЦСКА е възможна с треньор Любо Пенев

"Но, ако го оставят, сам си решава"

Подценяването може да струва скъпо на ЦСКА, защото шампионатът у нас е в разгара си, а ЦСКА тепърва ще навлиза в сезона. Лиепая разполагат с един от най-високите бюджети в Латвия, но за момента не им се получава в първенството - имат три победи и три загуби, откакто стартира Вирслигата. Често има информации за конфликти с недоволни футболисти, и така започва да се върти състава и да се сменят играчите".

ЦСКА само с 4 визити извън София през есенния полусезон

ЦСКА само с 4 визити извън София през есенния полусезон

Вижте къде гостуват "армейците"