Тази неделя ще се изиграе поредното Вечно дерби на България. Един срещу друг ще се изправят тимовете на ЦСКА и Левски, в безспорно най-вълнуващия сблъсък за цялата футболна и спортна общественост в страната.

Този мач винаги е носил със себе си по-особен заряд. Още при изтеглянето на програмата за сезона, "сини" и "червени" се взират в таблицата и търсят на коя дата ще се играе. С наближаването на самия мач, вълнението се засилва, пулсът се ускорява и мислите на привържениците не могат да бъдат насочени към друго място или нещо. А когато двубоят завърши, той се коментира седмици наред.

Стоичков на трибуните за мача ЦСКА - Левски!

Стоичков на трибуните за мача ЦСКА - Левски!

Вече изгледа 3 срещи на "армейците"

Двата отбора често са правили и паметни мачове, които ще отекват във вечността и никога няма да бъдат забравени. Запомнящи се резултати, красиви изпълнения, спорни съдийски отсъждания, обрати и въобще всичко, което може да иска футболният фен. Разказват се легенди, истории и фолклорът на дербито не спира да се обогатява. Разбира се, имало е и по-постни продукции, но те също са носили своя чар.

С оглед моментното състояние на двата отбора - ЦСКА няма как да не бъде определян за фаворит в мача. Класата на играчите в двата състава определено накланя сериозно везните в полза на "армейците". ЦСКА разполага с далеч по-опитни, по-бързи, по-технични и по-можещи футболисти. Съвсем друг въпрос е, че това не винаги е определящо за крайния изход. Историята на съперничеството неведнъж ни е доказвала как определяният за фаворит отбор не успява да разгърне потенциала си, а пък другите надскачат себе си и правят мача на живота си. А и всяка седмица, в цяла Европа, виждаме как тук-таме някое футболно "джудже" поднася изненади на грандовете.

Букмейкърите сочат ЦСКА за твърд фаворит в Мач №1 на България

Букмейкърите сочат ЦСКА за твърд фаворит в Мач №1 на България

Ето как варират коефициентите

Футболът затова е интересна игра, защото е непредвидима. Да бъдеш фаворит е привилегия, която си извоювал сам, но трябва да не спираш да я затвърждаваш. От ЦСКА ще се очаква да бъде отборът, който ще диктува темпото. Отборът, който ще владее топката по-дълго и ще създава повече положения за гол. В доста от предишните издания на мача "сините" отново влизаха в ролята на аутсайдер, но успяваха да се отърват с по-леки поражения, а понякога се добираха и до някоя друга точица.

Това е двубой, който дори може да осмисли целия сезон - да му придаде друг облик. Винаги е било така. Тук се става герой, тук се става и грешник. Тук те носят на ръце или те свалят на земята. Това е дербито. Време е за него, време е за Вечното дерби на България! Мачът, който завинаги ще бъде №1 у нас и никой, никога, не може да отнеме ореола му като такъв.