ЦСКА очаква нова европейска вечер. И то каква! "Армейците" се изправят срещу един от грандовете на Стария континент - Рома, на митичния "Олимпико". За трети път в своята история. До момента "червените" се представят достойно в "бърлогата на вълците". Да, две загуби, но минимални - 0:1 и 0:2. ЦСКА ще се опита отново да впечатли всички, както го направи в Базел. Но сега ще бъде още по-трудно. За най-младия капитан в групите Валентин Антов и компания предстои мач, от който само могат да спечелят. ЦСКА дори вече го направи. Легитимира се за пореден път като вечен. Точно във Вечния град!

За какво говоря? Темата с "тиретата" и "АД-тата" се изтърка отдавна и вълнува само феновете на Левски, както и една малка група привърженици на новак в елита. Те имат поводи за радост заради серията от 7 мача без победа за ЦСКА. Дойде им като мехлем за душата след "армейския" подвиг в Швейцария. Но, дори тази тъжна за обичащите най-успелия ни футболен клуб хора серия не се превърна в 100% екстаз за "доброжелателите" на ЦСКА. Защо? Защото от УЕФА два пъти бяха в България, за да снимат филм за Екзекутора на европейски шампиони. Първо за "дома на Христо Стоичков и Валентин Антов", а след това и специално за младите футболисти от сегашния тим на "червените". Какво по-голямо признание от това?

Снимка 493658

Източник: LAP.bg

Не е по-голямо, но е важно да споделя и друго. В началото на седмицата ме потърси журналист, който работи за официалния сайт на Рома - г-н Даниеле Гали. Попита дали съм съгласен да дам интервю за предстоящия мач. Приех. Човекът подходи с голямо уважение към мен, към България и към ЦСКА. Спомена за битките между Рома и "армейците" през 1983-а година. Отбеляза колко е било трудно на италианския отбор тогава (две победи за Рома с по 1:0 бел. ред.). А в сайта на римляните, там стои името на ЦСКА, юбилейната емблема за 70-годишнината на клуба. И София след ЦСКА. Без тире, точка и запетайка... Точката я сложиха феновете на клуба, които обичат с цяло сърце и до последен дъх. Сложиха я съперниците на "червените" в Западна Европа - в Базел, в Рим... С отношение и респект!

ЦСКА е вечен! Защото е социален феномен. ЦСКА е вулкан от любов, която изригва мощно ден след ден, година след година. Така е било още от първия ден на ЦСКА - 5 май 1948-а година. Така е сега и така ще бъде завинаги! Докато любовта се предава от поколение на поколение.

Снимка 481654

Източник: CSKA.bg

Това постигна ЦСКА и във Вечния град. За повече - Божа работа! Бях голям оптимист преди двубоя с Базел. Вярвах с успеха, което се видя отчетливо и в материалите ми за ТОПСПОРТ от Швейцария. Сега съм реалист. И, както казах пред сайта на Рома, очаквам българският отбор да играе добре. Добавих, че ЦСКА без бой няма да се предаде. Все пак е "армейски" тим!

Днес момчетата трябва да бъдат сърцати на терена и с хладни глави. Концентрирани от първата до последната минута, един отбор, юмрук, който удари ли, боли. Да играят за България, за ЦСКА и за самите себе си. Защото "Олимпико" е от най-големите сцени на изкуството, наречено "футбол". Ако тук не се раздадеш, къде? Точно тук ще бъдеш забелязан от всички. Това важи особено за млади момчета като Вальо Антов, който е в началото на кариерата си. Днес ЦСКА трябва да играе и за Стамен Белчев. Защото той винаги ще има голяма роля в европейския пробив. Тази година пробивът е факт! Всичко друго май наистина е бонус... Скоро ще разберем дали ЦСКА ще уцели "джакпота" още тази вечер. Срещу Рома, в Рим, на "Олимпико"...