Испанският скаут и анализатор Антонио Арагонесес направи портрет на един от асовете на ЦСКА - Валентин Антов. Испанецът сподели, че е гледал няколко мача на защитника и предрече негов скорошен трансфер, пише "Мач Телеграф".

Арагонесес се спира в доклада си на техническите, тактическите, физическите и психическите характеристики на национала, като оценката му е отлична. Според него Антов е сръчен в изнасянето на топката и знае кога е точният момент да няправи шпагат. Няма проблеми с контрола на топката, умее да изпреварва събитията и не поема ненужни рискове.

Тактически може да покрива зоната на крайните защитници, без да оголва своята. Не губи ориантоция, и дори да е преодолян, умее бързо да се връща и да гони нападателя. Тук се посочва, че той понякога се колебае дали да пресира веднага противниковия играч или да го изчака да се приближи. Влиза в единоборствата без страх от контузия и поема отговорността да търси и раздава топката.

Като недостатъчи Арагонесес отбелязва, че Антов не е много бърз, въпреки че може да компенсира това с пласиране. Освен това той е на мнение, че защитникът трябва да натрупа още мускулна маса. Общата оценка на скаута обаче е, че Антов би бил страхотно попълнение за много отбори.

ЦСКА обяви програмата си до началото на полусезона

ЦСКА обяви програмата си до началото на полусезона

"Червените" потвърдиха информацията на ТОПСПОРТ