Нещо голямо ще се случи днес в Сектор "Г" на стадион "Васил Левски". За трети път по време на футболен мач на ЦСКА ще бъде опънат огромен транспарант, правен през 1980-а година. Той ще бъде подарен на "червените" ултраси от знаковия фен на ЦСКА Васил Бурановски, който скоро напусна сдружението на ФК ЦСКА 1948. Васо Пожарната даде интервю за ТОПСПОРТ. Ето какво каза:

Васо, здравей! Разбрах, че днес ще дадеш на Сектор "Г" една истинска реликва за Северната трибуна, така ли е?

- Да, ще им дам знаме, което е шито през 1980-а година. Защо да стои по мазетата това знаме? Транспарантът е правен за Сектор "Г" и трябва да се върне у дома.

Вярно ли, че този транспарант е бил показавн на мач само два пъти за толкова години?

- Да, на мача с Нотингам и след това на финала за Купата на България в Пловдив срещу Спартак (Варна) - през 1983-а година. От тази година до днес не е показван повече. Има само две излизания, точно така.

И днес ще е третото - на мача ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА?

- Точно така, днес ще бъде разпънат в Сектор "Г". Аз няма да го предам лично. Разбрали сме се в 17:30 часа знамето да бъде на "Армията", предадено на Иван Кюстендилеца. Да се грижат добре за него.

Как мислиш, че ще реагират от ФК ЦСКА 1948 на това твое решение?

- Изобщо не ми пука как ще реагират! Аз ли съм виновен, че ръководството на клуба даде за мача Сектор "Г" на ЦСКА-София? Трябваше да им даде целия стадион, но не и "Г". След като са решили така, аз пък решавам знамето да бъде за сектора, за който е правено. Ако решат на "Армията", после или да го вадят на мачове, или да отиде в музея.

След като си тръгна от сдружението на ФК ЦСКА 1948, чувал ли си се с хората там?

- Не и не искам да се чувам! Безотговорно ръководство! Тъпо ръководство! Видя се пак, дадоха Сектор "Г" на съперника им в днешния мач. Няма връщане назад. Едно се разбирахме преди 4 години, друго става.

Ти си емблематичен фен на ЦСКА, всички те уважават. Ще те видим ли някой ден отново на "Армията"?

- За момента нямам такива намерения. Довечера няма да съм на мача. Ще дойдат приятели, цесекари. Едните са от единия ЦСКА, другите са от другия. Ще гледаме на водка и скара. Когато падне гол, ще викаме "ЦСКА! ЦСКА! ЦСКА!". Но по-скоро ще сме хора, на които ни е писнало от лъжи и на двете места. Които си живеем със спомените и не подкрепяме нито един от двата клуба ЦСКА в момента. Някой хора направиха всичко възможно да ни разединят. Успяха до някаква степен.

Кажи за край на разговора ни какво пише на транспаранта?

- "Има истина, една е - само ЦСКА!". Дълъг е около 15-18 метра, огромен е.

Благодаря ти и успех!

- И аз ти благодаря.

Скандал на Общото събрание на ЦСКА 1948! Васо Пожарната обвини ръководството и напусна сдружението!

Скандал на Общото събрание на ЦСКА 1948! Васо Пожарната обвини ръководството и напусна сдружението!

Малкото Дуче също си тръгна