Утре ЦСКА ще изиграя своя мач №25 в Европа, откакто отборът се завърна на голямата сцена през сезон 2018/2019. Този сезон "червените" играят на Стария континент за четвърти пореден път. До момента стигнаха два пъти до плейофа за влизане в групите на Лига Европа и веднъж играха в тях. Не само играха, но спечелиха 5 точки и победиха Рома с 3:1.

Преди голямото завръщане ЦСКА отпадна 3 пъти поред още от първия съперник - Стяуа, Мура и Зимбру.

В досегашните 24 мача победите са 10, равенствата 6, а загубите 8. ЦСКА отстрани точно 8 съперника и отпадна два пъти - от Копенхаген и Зоря. Три пъти "червените" продължиха с дузпи - срещу Рига, Осиек и Лиепая. Никога отборът не отпадна с наказателни удари от бялата точка.

През сезон 2018/2019 след Рига беше отстранен австрийският Адмира - две победи 3:0 и 3:1. За да последва отпадането от Копенхаген след две загуби по 1:2.

През следващата кампания ЦСКА започна с най-голямата си победа в Европа през XXI век - 4:0 срещу Титоград от Черна гора, която беше последвана от нулево равенство в реванша. За да бъде отстранен именно сегашният съперник на "армейците" Осиек - разменени победи по 1:0 и успех с дузпи в Хърватия. След това ЦСКА отпадна от Зоря - 1:1 и 0:1.

Паметен остава сезон 2020/2021, когато "червените" отстраниха последователно Сиренс (2:1), БАТЕ (2:0), Б-36 (3:1) и Базел (3:1), за да се класират в групи за първи път от 10 години насам. Там победиха Рома с 3:1 и завършиха 1:1 на "Олимпико", загубиха два пъти от Йънг Бойс - 0:1 и 0:3, веднъж от Клуж - 0:2. При гостуването в Румъния срещата завърши 0:0.

Така стигаме до настоящата кампания. Началото отново беше трудно - две нулеви равенства с Лиепая и победа 3:1 след дузпи. И в трите случая ЦСКА печели дузпите като гост, което говори за характер.

Утре е ред на мач №25, откакто ЦСКА пак е на европейската сцена. Всички се надяваме да бъде успешен.

На ход е публиката на ЦСКА!

На ход е публиката на ЦСКА!

Срещу Осиек трябва да има мащабна подкрепа от трибуните