Спортният директор на ЦСКА - Пламен Марков, взе отношение относно казуса с използването на хеликоптерите на ВВС за юбилея на "червените", които ще станат част от празника с позволение от Министерството на отбраната.

Съобщението на Военновъздушните сили предизвика остри реакции от страна на феновете на Левски. От тръст "Синя България" и от Националния клуб на привържениците - организации, които са и акционери в самия клуб, попитаха защо частно дружество може да използва ресурсите на Българската армия.

"За мен това е поредната закачка. Искам да успокоя всички загрижени, че ЦСКА се е договорил с Министерство на отбраната и поема всички разходи, свързани с нашия празник. Мисля, че е най-логично и обяснимо, да има подобна съвместна изява, тъй като ЦСКА в самото си създаване е свързан с Българската армия. Ние сме обществена организация. ЦСКА и Левски са феномени в нашата страна, чиято дейност е свързана с интереса и живота на милиони фенове. ЦСКА символизира българския спорт. Това е най-успешният и разпознаваем клуб в Европа и света. Не бива да изпадаме в оправдателен режим", каза Марков пред btv.

Гриша Ганчев: ЦСКА е феномен, хегемон, религия! ЦСКА до гроб!

Гриша Ганчев: ЦСКА е феномен, хегемон, религия! ЦСКА до гроб!

"Нека покажем безрезервната си подкрепа и любов към свещените 4 букви!"