ЦСКА ще внесе над 20 милиона лева за стадион "Българска Армия" и базата в Панчарево. Тази сума ще бъде внесена от ръководството в съвместното дружество, което ще бъде създадено с държавата, пише "Тема спорт".

Учредяването би трябвало да стане на 25 септември (сряда), когато Министерският съвет е планирал да го гласува.

След като се създаде дружеството, специалисти ще направят оценка на стадиона и базата в Панчарево. ЦСКА ще трябва да внесе нейната паричната стойност. Очаква се сумата да е над 20 милиона лева - вероятно около 22.

"Червените" ще внесат парите като капитал на съвместното дружество. Държавата пък ще участва, като апортира към него "Армията" и Панчарево. В момента спортните съоръжения са във владение на "Сердика спортни имоти" към Министерството на спорта.

Официално: ЦСКА плати емблемата и активите на фалиралото дружество! (ДОКУМЕНТИ)

Официално: ЦСКА плати емблемата и активите на фалиралото дружество! (ДОКУМЕНТИ)

Вижте съобщението на "червените"

Съвместното участие на ЦСКА и държавата ще даде много по-широки възможности на клуба да инвестира в стадиона и базата. Ще предостави и по-дългосрочна сигурност, че съоръженията ще се управляват от "армейците".

Сумата, която клубът ще внесе в съвместното дружество, ще е предназначена единствено и само за подобрения по базата. ЦСКА планира цялостна реконструкция на стадиона си, а на базата в Панчарево предстои да се изгради ресторант и още един терен.

"Червените" вече получиха "виза за проектиране за основен ремонт и реконструкция на "Армията". Този документ беше основната стъпка към създаването на съвместното дружество. В момента юридическите екипи на ЦСКА и държавата работят активно по учредяването му.

Красен Кралев: "Сердика спортни имоти" получи виза, ЦСКА може да пристъпи към изготвяне на инвестиционен проект за "Българска армия"

Кралев: „Сердика спортни имоти“ получи виза, ЦСКА може да пристъпи към изготвяне на инвестиционен проект за "Българска армия"

ММС и ЦСКА са започнали работа по учредяване на съвместното търговско дружество