В последните години ЦСКА не играеше с успех срещу Берое в Стара Загора и имаше загуби там. Сега победи с категоричното 3:0. През миналия сезон "червените" направиха 2 равенства с Локомотив (София), а вчера стигнаха до успех с 2:0. Сега ЦСКА трябва да пребори още един свой кошмар - пак Локо, но от Пловдив.

31-кратните шампиони гостуват на "Лаута" във възможно най-лошия момент. "Смърфовете" са убедителни лидери във временното класиране на шампионата, още нямат загуба, а в последния си за момента двубой стигнаха до 1:1 с Лудогорец в Разград.

ЦСКА няма право да мисли за друго, освен за победа. Въпреки статистиката, която не е никак приятна в последните години, говорим ли за техен съперник в лицето на Локомотив.

В последните 10 мача за първенство Локо има повече победи - 4. Тези на ЦСКА са 3, колкото и равенствата. Все пак "армейците" триумфираха при последната си визита на този отбор - успех с 1:0.

В исторически план, паритетът в Пловдив е налице - по 24 победи за двата отбора и 18 равенства. Головата разлика е 87:79 в полза на софийския гранд. ЦСКА има превес и в общия баланс, и то значителен - 74 победи при 26 загуби и 31 равенства.

Този понеделник "червените" ще търсят гол №250 срещу Локомотив (Пловдив) за първенство.

ПОСЛЕДНИТЕ 10 МАЧА МЕЖДУ ЛОКО И ЦСКА ОТ ШАМПИОНАТА:

ЦСКА - Локо (Пд) 1:0

ЦСКА - Локо (Пд) 1:1

Локо (Пд) - ЦСКА 0:1

Локо (Пд) - ЦСКА 2:0

ЦСКА - Локо (Пд) 1:3

Локо (Пд) - ЦСКА 2:0

ЦСКА - Локо (Пд) 0:0

Локо (Пд) - ЦСКА 2:1

Локо (Пд) - ЦСКА 1:2

ЦСКА - Локо (Пд) 1:1

Общо: 10 мача, 4 победи за Локо, 3 за ЦСКА, 3 равенства.

В понеделник Бусато влиза в историята на ЦСКА

В понеделник Бусато влиза в историята на ЦСКА

Изравнява се с Гай и Жеферсон