ЦСКА-София вече е освободил почти всички играчи, които спечелиха финала за Купата на България през 2016 г. След раздялата с Борис Галчев и Анатоли Господинов останаха само трима от игралите в заключителния мач с Монтана (1:0) на 24 май -бранителят Божидар Чорбаджийски, нападателят Преслав Йорданов и записалият 11 минути халф Петър Витанов. Не е изключено и Йорданов да се раздели с ЦСКА-София през зимата, пише вестник "Тема спорт".

Анатоли Господинов: Сам поисках да си тръгна от ЦСКА

Анатоли Господинов: Сам поисках да си тръгна от ЦСКА

"Искам да се развивам"

Тръгнаха си също и треньорите Христо Янев, Владимир Манчев и Ивайло Петров.

На "Армията" като играчи все още са Васил Попов, Павел Головодов и Валентин Антов, които играха в част от 10-те двубоя по пътя към трофея миналия сезон. Нито един от тях обаче не се появи на терена във финала, а сега те не играят и за първия отбор. Попов е използван в дубъла, Головодов в повечето среши е част от формацията до 19 г. (беше и наказан от клуба за лоша дисциплина), а Антов играе за три състава - дубъла, до 19 г. и до 17 г. Витанов също е във втория отбор.

Трябва да се отбележи, че не всички играчи от финала бяха освободени от клуба. На "Армията" остана десният бек Кирил Динчев, който обаче прекрати състезателната си кариера и сега е помощник на кондиционния треньор Томас Нойберт.

ЦСКА-София се раздели с повечето от носителите на трофея през лятото, а част от тях си тръгнаха в края на август, след като Едуард Йорданеску пое отбора - Станислав Маламов, Самир Аясс и Йордан Йорданов.

Борис Галчев: Не търсете под вола теле за мен и ЦСКА

Борис Галчев: Не търсете под вола теле за мен и ЦСКА

"Не съм Роналдо, че вече да съм се уредил с нов клуб"