Добромир Митов пое ЦСКА ден преди гостуване на Черно море за шампионата (4 май). Постигна победа с 3:1. Бе заменен като старши треньор ден след домакинство на Черно море. Което загуби с 1:3. "Моряците" рамкираха периода, в който Митов бе с диригентската палка на "Армията". Преди онзи мач във Варна изпълняваше ролята на помощник-треньор на Любо Пенев. А сега се връща на този пост... като асистент на Люпко Петрович.

Символика.

Добри Митов не успя да убеди широката общественост. През изминалите два месеца и половина нямаше момент, в който специалисти и фенове да бъдат сигурни в шампионското бъдеще на тима. Много вода изтече от 2008 година, когато за последно най-титулуваният клуб в България се окичи със златните медали. "Червеният" лагер е жаден за нови успехи.

Снимка 422821

Източник: LAP.bg

Има нужда от ясна и дългосрочна линия на развитие, по която ЦСКА да поеме в третото десетилетие на XXI век.

Ядрото на отбора се запазва за пореден сезон, но продажбата на част от звездите и тяхната смяна с играчи от посредствени първенства не изглежда като надграждане. Втора дивизия на Русия, английската Лига 1, бразилските щатски лиги и други. За пръв път от години "армейците" имаха теоритичен шанс за спечелване на шампионата ни в последния кръг. Лудогорец триумфира с едва една точка преднина и през новия сезон се създадоха очаквания за сериозна атака на титлата. Вместо това се пропука най-силното звено на "червените" - защитата.

"Срещу Черно море отбраната беше като пресен кашкавал. Тези момчета отзад сякаш не знаят азбуката на футбола. Два от головете бяха през зоната на Стойчо Атанасов, а за шпагат с вдигнати ръце няма какво и да говорим. Но момчето не е виновно, то си играе според възможностите. Чорбаджийски пък отново беше неориентиран", призна легендарният Аспарух Никодимов.

Снимка 425079

Източник: LAP.bg

Ето как Добри Митов завърши миналия сезон начело на 31-кратните шампиони:

Черно море - ЦСКА 1:3

ЦСКА - Лудогорец 0:0

Берое - ЦСКА 0:1

Левски - ЦСКА 0:2

ЦСКА - Ботев (Пловдив) 1:0

С един единствен допуснат гол и 13 от 15 възможни точки. Но играта бе притеснителна. Сякаш бе поставена бомба със закъснител, която всеки момент щеше да се взриви. Столичани трудно достигаха до чисти голови положения, а това се пренесе на старта на настоящия сезон:

ЦСКА - Титоград 4:0

ЦСКА - Етър 2:2

Титоград - ЦСКА 0:0

ЦСКА - Черно море 1:3

В предишен материал, озаглавен "ЦСКА: Добър 4 на старта, но целта е още далече", маркирахме част от наболялите проблеми. Някои специалисти вече посочиха с пръст виновниците сред футболистите, но когато целият състав се представя посредствено, не е добра идея да се назовават конкретни фигури.

ЦСКА: Добър 4 на старта, но целта е още далече

ЦСКА: Добър 4 на старта, но целта е още далече

Отбор и публика пяха като един под проливния дъжд

До момента Люпко Петрович официално заемаше поста на консултант.

Все пак почеркът му личеше. "Смяната на старши треньора е само протоколна", е тиражиращото мнение. Истината е една - честата раздяла със селекционери е признак на слабост. Сърбинът е четвъртият наставник на ЦСКА от началото на 2019 година.

Предстои важна турнирна битка с Осиек в четвъртък. Петрович познава много добре този клуб и може да се окаже решаваща фигура в сблъсъка. Фалстарт в "червено", но мнозина са се дънили и от пол позишън.

Забележките към играта на "армейците" са много. Време за корекции - има. Всичко е в ръцете на Люпко Петрович.

Люпко Петрович е новият старши-треньор на ЦСКА

Промените са факт: Люпко Петрович е новият старши-треньор на ЦСКА

Вижте каква е съдбата на досегашния наставник Добри Митов