Тъжна европейска вечер за феновете на ЦСКА. "Червените" играха слабо срещу румънския Клуж и заслужено загубиха с 0:2 в София. С прилично първо полувреме и безлично второ, без идеи в атака и с дежурните проблеми в защита, в Европа няма как да стигнеш дори до точка. Не и в групова фаза. Не и, когато не покажеш дори 20% от футбола, който ЦСКА показа в Базел. Приземяването беше тежко и болезнено. И не, мачовете срещу Клуж, Рома и Йънг Бойс няма как да са само бонус, когато става въпрос за "армейците" от София. Там е истината, там се пише историята, която се помни завинаги. В тези мачове може да те забележат в цял свят. От тези двубои идват сериозните пари. Защото не е никак лесно да издържаш футболен клуб. И всяко евро е важно. А при дори равенство, постъпленията са значителни.

Снимка 501956

Източник: LAP.bg

Майната им на парите. Едва ли на Ганчев и Инджов това им е в основата, за да искат ЦСКА да побеждава в груповата фаза. Да не говорим за феновете. Тези, които оставиха за пореден път сърцата и душите си на трибуните. Днес, в голям контраст с героите от Базел. Герои на стадион "Васил Левски" имаше само по седалките. Публиката на ЦСКА продължава да не губи битки и да е истинско богатство за отбора си. Феновете преглътнаха болката и изпратиха играчите с аплодисменти. И с възгласи: "Винаги верни!". Така трябва да бъде. Любимият отбор се обича в радост и това е лесно. Обича се и в тъга. Това е много тръдно. И тези, които го показват, заслужават уважение. Аплодисменти за тези повече от 11 000, които обичаха ЦСКА от трибуните.

Снимка 501934

Източник: LAP.bg

Но какво да кажем за много други? Тези, които само чакат първата грешна стъпка, за да включат алармата, докато стартират компютрите и отключват телефоните. В България винаги всички сме разбирали от две неща - политика и футбол. Особено от второто. С навлизането на социалните мрежи, които сериозно започват да изместват реалния свят, нереалните мрънкалници и по-големи стратези от Димитър Пенев имат сцена, от която отделят виртуална слюнка и жлъч ежеминутно. И се започна на нов глас - Стамен Белчев не ставал, да се маха, да идва Стойчо Младенов. То пък със Стойчо в Европа ЦСКА все едно влиза и излиза от групи редовно. Хайде да не припомняме за пореден път Торпедо, Мура и Зимбру. В добавка - Галатасарай и Тулуза. Стамен беше голям треньор след БАТЕ и най-вече Базел, сега отново стана... ученикът на Мъри. Не подминаха отново и Стойчо Стоилов. Героите от Швейцария пак са "ментета". Да, ЦСКА има милиони треньори и президенти. Всеки дава акъл, плюе, когато победата липсва. И все било за добро...

Снимка 501949

Източник: LAP.bg

Публиката на този отбор винаги е била претенциозна. Тя трябва да бъде критична, но градивно. Да бъде правилен коректив. Както беше днес от много фенове в Сектор "А" по адрес на Юнус Санкаре. Който явно сериозно се е самозабравил. При смяната държеше тон на Стамен Белчев, а след това в яда си изрита няколко бутилки на скамейката. За да получи солидна доза заслужени освирквания. Така с треньор един футболист не може да се държи! Пък бил той и с 350 мача във Франция.

Снимка 501947

Източник: LAP.bg

ЦСКА надигра и победи БАТЕ и Базел, защото и в двата мача не беше фаворит. Днес беше. Или поне така ни се искаше. ЦСКА знаеше добре, че Клуж се слави със силна игра в защита и успех при статичните положения. Но не успя да противодейства. Сега се слагат край на приказките и мечтите, основно на фенове и журналисти, за излизане от групата. С оглед резултата и играта днес, ЦСКА е аутсайдер в следващите 5 мача. Може би така е по-добре. До момента "червените" постигнаха две победи и едно равенство в предишните си 3 участия в груповата фаза на Лига Европа (победа, равен, победа). С поне един успех и още една точка сега, надграждането ще е факт. Продължавам да вярвам, че този отбор на точно този треньор - Стамен Белчев, ще го направи. И ще накара милионите треньори и президенти отново да замълчат. Или пък отново да са най-горди и на първа линия в тупането по рамото? Като след Базел... Така е лесно. Трудно е да реагираш като хората по трибуните. Които ръкопляскаха, пяха "Винаги верни" и... просто обичаха.

ЦСКА загуби с 0:2 от ЧФР Клуж в първия си двубой от групите на Лига Европа

Кошмарен старт за ЦСКА в групите на Лига Европа, Клуж приземи болезнено "червените"

Селекцията на Стамен Белчев загуби с 0:2 домакинството си на румънския шампион