Защитник от Чили ще е следващото ново попълнение на ЦСКА. "Червените" са в напреднали преговори за десния бек на Универсидад Католика - Аарон Астудийо. 22-годишният футболист може да действа и като крило, пише "Спортал".

Астудийо е роден във Венецуела и притежава двойно гражданство. Той е юноша на Универсидад Католика, като дебютира за един от най-именитите клубове в Чили през 2020 година, но скоро след това е пратен под наем в Депортес Мелипия.

След завръщането си в Универсидад Католика бранителят рядко получаваше шанс, но в края на сезона това се промени и той записа няколко мача като титуляр, включително срещу бразилския гранд Фламенго в груповата фаза на Копа Либертадорес.

Юрген Матей: Сигурен съм, че ще започнем шампионата по-добре

Юрген Матей: Сигурен съм, че ще започнем шампионата по-добре

Можем да се учим от тази среща, споделя той

Ако пристигне на "Армията", Астудийо ще се конкурира в дясната зона на защитата с национала Иван Турицов и младия Асен Дончев. Тибо Вион също е краен защитник, но при предишните треньори по-често беше използван в ролята на дефанзивен халф.

С евентуалното идване на Аарон Астудийо селекцията в ЦСКА няма да приключи. Саша Илич настоява за привличането на поне още двама нови футболисти, а ако Жорди Кайседо бъде продаден, ще трябва да се търси и негов заместник.