Млад гвинейски полузащитник може да се присъедини към ЦСКА, съобщава "Тема Спорт". Става дума за 19-годишния Амаду Кейта, който играе за дубъла на Ойпен. Именно от белгийския тим през зимата бе привлечен централният защитник Мено Кох, за когото "армейците" платиха около 500 000 евро и мигновено се превърна в несменяем титуляр в "червената" отбрана.

Жуниор Нзила - двойникът на Погба

Жуниор Нзила - двойникът на Погба

Новото попълнение на ЦСКА наподобява звездата на Манчестър Юнайтед и е продукт на същата школа

Добрите взаимоотношения между двата клуба може да спомогнат на "Армията" да се озове и Кейта. Тийнейджърът е бил предложен на ЦСКА, като договорът му с Ойпен изтича през юни 2022 година.

Амаду Кейта е роден на 28 октомври 2001 г. в столицата на Гвинея Конакри. Висок е 170 см, а силният му крак е десният. Миналия декември в Белгия заговарят, че през зимата той може да напусне Ойпен след силните си изяви за формацията до 21 години. Според местните медии играчът е следен от отбори от Италия, Испания и Португалия, както и от клубове от страната. Полузащитникът прави силно впечатление през март 2019-а на юношеския турнир за Купата на Губернатора в Япония.

Рафаел Енрике на прощаване с ЦСКА: Този велик клуб ще има запазено място в моето сърце

Рафаел Енрике на прощаване с ЦСКА: Този велик клуб ще има запазено място в моето сърце

"Благодаря на всички, които ми помогнаха за моето професионално и личностно развитие"

В град Кобе Юпен U18 става шампион след успех с дузпи над местния Хиого Селект, а гвинеецът е избран за най-добър играч в надпреварата. Тази пролет обаче той нямаше възможност да трупа игрови минути дори и за дубъла U21, тъй като младежкото първенство на Белгия бе прекратено още през октомври.