От ръководството на ЦСКА обвиниха bTV в разпространение на невярна информация и манипулиране. Както е известно в понеделник вечер в спортната емисия на телевизията се появи информация, че около прословутите акции на клуба има безредици и измами. Ето вижте отговора на ЦСКА, който публикуваме без редакторска намеса:

"Армейци,
Прилагаме на Вашето внимание документи, уличаващи bTV Media Group в разпространяване на невярна и манипулирана информация в централна и късна емисия новини на 10.03.2014 година относно публичното предлагане на акции на ПФК ЦСКА АД.

Първо ще Ви запознаем със становището на адвокат Матей Матев, представлявал ПФК ЦСКА АД при вписване на промените в Дружеството през месец декември 2013 г., извлечение от Раздел „Дело” по партидата на ПФК ЦСКА АД в Търговския регистър. След това ще видите обяснителната записка на същия до Търговския регистър и Агенцията по вписванията, чрез която се приема от тези инстанции, че Указанията са отстранени от Дружеството.

Прилагаме Указанията, показани в новините на bTV. Следва приложение от Търговския регистър, който категорично доказва правотата на ПФК ЦСКА АД, а именно че още същия ден (06.12.13) имаме приемане на документите в следната хронология:


06.12.2013, 10:48 часа -  Указанията са дадени от длъжностното лице по вписванията
06.12.2013, 16:32 часа - длъжностното лице по вписванията е приело, че ПФК ЦСКА АД е отстранило всички описани в Указанията нередовности и на 10.12.2013г. Търговският регистър е вписал всички заявени промени.

Вижте документите и се убедете сами!

Очаквайте по-късно обещаната реакция от страна на ПФК ЦСКА АД относно поднесената непълна и невярна информация в ефира на bTV Media Group".