ЦСКА марширува към първата си титла от 15 години насам с малки крачки от по 1:0. До този момент "червените" са спечелили седем от мачовете си с този резултат, като потърпевшите от успеваемостта на лидера са Черно море, Ботев (Пловдив), Септември - 2 пъти, Локо (Пловдив), , Спартак (Варна) и ФК ЦСКА 1948.

Специалитетът 1:0 бе подготвян най-забележително по времето на Сър Алекс в Манчестър Юнайтед, като поне 4-5 от титлите на "червените дяволи" бяха заработени по този модел.

ЦСКА - Спартак (Варна), 1:0, (Развой на срещата по минути)
на живо

ЦСКА - Спартак (Варна), 1:0, (Развой на срещата по минути)

"Червените" остават лидери

Иначе интересно е, че основният дистрибутор на идеята за атакуващия футбол в продължение на десетилетия - Барселона, в момента е истински наръчник за практични успехи от по 1:0. При това начело на каталунците е Шави - програмистът на онази свръхрезултатна и атакуваща Барса. Именно "синьо-червените" са единственият тим, който има повече победи 1:0 от ЦСКА от началото на сезона - 9.

Още два отбора в Европа, подобно на "червените", са постигнали по седем победи с по 1:0 по пътя си към първото място в момента. Това са Панатинайкос в Гърция и Олимпия в Словения, но и двата тима са играли повече мачове от "армейците", пише "Мач Телеграф". С шест пък е лидерът на Полша - Ракув.