Откакто е начело на ЦСКА, Саша Илич показа, че ще разчита на всички налични футболисти и ще даде шанс за изява на всеки. Това доказва и статистиката в европейските клубни турнири. От българските участници ЦСКА е разчитал на най-много футболисти.

"Червените" са използвали повече играчи дори от Лудогорец, който е известен с широчината на състава си. Трябва да се има предвид и че "орлите" изиграха два мача повече, тъй като започнаха от първия квалификационен кръг в Шампионска лига, докато "армйците" стартираха от втория кръг в Лига на конференциите.

За четири двубоя в Европа, Саша Илич е използвал цели 23 играчи. Единствено вратарят Густаво Бусато е взел участие във всяка една минута.

За сравнение, Анте Шимунджа е използвал 21 различни футболисти за шестте двубоя на Лудогорец в Европа, като само капитанът Антон Недялков и Оливие Вердон не са излизали от игра.

Доста голяма е разликата с носителя на Купата на България Левски. Станимир Стоилов, който не разполага с лукса на дългата скамейка, е вкарал в игра 15 футболисти, като цели петима от тях (Николай Михайлов, Келиан ван дер Каап, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Филип Кръстев) са играли пълните 390 минути (включително продълженията срещу Хамрун).

15 футболисти са взели участие и за Ботев Пловдив в мачовете с АПОЕЛ Никозия, но "канарчетата" отпаднаха още от първия си съперник, пише dsport.bg.