За последно "червените" побеждават Локомотив в Пловдив преди 9 години. Двубоят е от пролетния сезон и се състои на 21 март 1998 година. На стадиона в квартал "Лаута" се събират 12 000 зрители.

Старши треньор на домакините е Атанас Драмов. От оня състав е останал единствено вратарят Васко Камбуров. В тима на "чернобелите" са и колоритни фигури като Христо Колев-Бащата и Петър Станев-Царицата.

Наставник на гостите е пловдивчанин. След като Георги Василев е сменен, на негово място е назначен юношата на Марица и легенда на Ботев(Пд) Петър Зехтински - Зико. В ЦСКА са се завърнали трите легенди Ицо Стоичков, Емо Костадинов и Трифон Иванов.
В този мач обаче играе само Туньо.

При "червените" са и трима футболисти, които са обличали екипа на пловдивските "железничари". Става въпрос за Михаил Юмерски, Атанас Георгиев и Стефан Лулчев.

Впоследствие Иван Пасков ще се отправи към "Лаута", но това е в обозримо бъдеще. В тима на ЦСКА все още е любимецът на "червените" фенове Методи Деянов. В последните пет минути от срещата на мястото на Юмерски влиза настоящият ас на Манчестър Сити Мартин Петров.

За "армейците" хеттрик бележи търновецът и участник на световното в САЩ през 1994 година Бончо Генчев. Той е доведен в Борисовата градина от предишния треньор Георги Василев, под чието ръководство става шампион през 1991 година с Етър. Другото попадение е дело на юношата на Марица Краси Чомаков.

В 22-ата минута Ивайло Андонов нахлува в наказателното поле, преодолява и вратаря Камбуров и когато вижда топката в мрежата, Румен Георгиев чисти от голлинията. Десетина минути по-късно обаче ситуацията се променя. Юлиян Джевизов получава пас от Калинов и от десет метра открива резултата за домакините. Две минути след това Генчев изравнява на празна врата след подаване на Иво Андонов.

Малко след началото на второто полувреме отново Генчев след мълниеносна контра и шут в долния десен ъгъл извежда "армейците" напред. Най-красивият гол става, след като топката спира след рикошет в краката на "орлето" Андонов. Ивайло я нагласява на Краси Чомаков и пловдивчанинът със зверски шут едва не разкъсва мрежата зад Камбуров.

Крайното 4:1 за ЦСКА оформя Генчев. Своя хеттрик Бончо прави, след като се преборва с трима защитници, влиза в пеналта и технично изпраща топката в долния ляв ъгъл.


21.03.1998 г., "А" група
Локо (Пд) - ЦСКА 1:4

1:0 Юл. Джевизов (33), 1:2 Генчев (35, 52), 1:3 Чомаков (57), 1:4 Б. Генчев (81)

ЛОКО(ПД): В.Камбуров, Мечев, Колев, Гешев, Р.Димитров(73-Стефанов), Калинов, Кръстев(78-Г.Димитров), Джевизов, Здравков, Хр.Колев(31-П.Станев), Й.Иванов.

ЦСКА: Р.Станев, Юмерски (85-М.Петров), М. Петков, Чомаков, Тр.Иванов, Ант. Бачев, Ат. Георгиев, М. Деянов, П. Жабов (68-Ив.Пасков), Ив.Андонов (78-Ст.Лулчев), Б.Генчев

Ст. "Локомотив" - 12 000 зрители
Съдия: Антон Гецов
Жълти картони: Р. Димитров, Мечев, Камбуров (Л), М.Деянов (Ц)