Лендата на ЦСКА Цветан Йончев даде интервю, в което говори за себе си, миналото и настоящето на любимия си клуб. Коментира ситуацията с коронавируса в САЩ и тази в българския футбол.

Ето какво каза той:

"До колкото си спомням, на 7 април 1982 година играхме първия мач с Байерн (Мюнхен). Той ще остане в историята с обратите, които се получиха и големите надежди, които остави този двубой. По отношение на футболната ми кариера има носталгия. Това са неща, които остават в историята, в съзнанието на хората. За съжаление не могат да се върнат. Яд ме е, че не успяхме да победим Байерн. Много пъти се връщам към този мач и се питам защо не се получи. Никога не сме били по-близо до финал, както тогава. Ако бяхме стигнали до финала - съперникът бе преодолим. Това бе тимът на Астън Вила. Ние обаче нямахме достатъчно опит в такива мачове и не намерихме най-добрия начин да убием темпото и да запазим преднината от 3:0, която имахме след само 17 минути игра.

Животът, при мен, в САЩ е нормален. Няма големи сътресения. Няма как човек да ходи нагоре - надолу. Трябва да си седи вкъщи. Хората се пазят. В Америка тези неща са локализирани по райони, не са навсякъде. При нас не е толкова тежко положението. Хората живеят нормално, но са взели предпазни мерки. Администрацията на Тръмп реагира много късно. Сега ще трябва да се адаптираме.

Излизането от ритъм за толкова дълго време ще се отрази негативно на спортистите. За самия спорт не е фатално, ако сезоните започнат малко по-късно. Пандемията ще нормализира нещата във футбола и вече няма да се дават толкова много пари за трансфери, заплати. Клубовете и спортистите ще се възстановят, но тези, които печелят от спорта ще загубят. Следя българския футбол, но не се задълбочавам много. Гледам какво става във водещите отбори и си представям какво става при по-малките. Не са добре нещата. Проблемите са финансови и организационни. Не виждам как ще се върви напред. Проблемът на ЦСКА не е, че 12 години не е ставал шампион, а че няма амбиции да го направи. Има едно примиренчество, че няма кой да бие Лудогорец. Разградчани обаче не вървят нагоре, а надолу. Причината е, че нямат конкуренция", каза той пред "Дарик".

ЦСКА: Подкрепяме Бойко Борисов! Другото са "аматьорски кадри" от стари ленти - на болни мозъци

ЦСКА: Подкрепяме Бойко Борисов! Другото са "аматьорски кадри" от стари ленти - на болни мозъци

Вижте подробности за обръщението от "Армията"