ЦСКА спечели 3 награди по време на церемонията "Футболист на годината". Валентин Антов беше избран за най-добър защитник през 2020-а година, Тиаго за най-добър халф, а Соу - за чужденец №1. Напълно заслужено. Вальо стана и футболист №2 на България за миналата година.

Това е триото на ЦСКА, което не спира да подобрява рекорди. Именно Антов записа името си в историята на клуба, след като стана капитан още на 14 години. Нещо, което се случва рядко не само у нас, но в Европа и по света като цяло. Само на 20 години, той е близо до своя мач №100 за "армейците" във всички турнири. Антов е дете на ЦСКА, юноша на клуба. Голямото доказателство, че в Борисовата градина все още произвеждат отлични играчи в школата. Те се развиват, стават част от първия отбор и се превръщат в лидери.

Снимка 510538

Източник: LAP.bg

При това ръководство ЦСКА намира и точните чужденци. За разлика от миналото, сега те се адаптират бързо в отбора и също стават водещи фигури. Али Соу вече има 100 мача за "червените". Счупи няколко клубни рекорда - за най-много голове в шампионата и във всички турнири. Гамбиецът е №1 по този показател с 45 попадения.

Снимка 510552

Източник: LAP.bg

Тиаго пък стана втори голмайстор от чужденците, изпреварвайки Фернандо Каранга - друг, привлечен от сегашното ръководство на ЦСКА. Португалецът е човек за големите мачове. Головете му срещу Базел и Рома го доказват. Тиаго гони рекорда на Ибрахима Гай за най-много мачове с екипа на "армейците" от чужденците.

Снимка 484523

Източник: LAP.bg

Това са най-важните футболисти на ЦСКА за всяка линия на терена и наградите вчера го доказаха. Тримата са ядрото на "червените", около което са гради играта на тима. С оставането им в клуба, битката за титлата до последно изглежда напълно реална.

ЦСКА поздрави "червените" играчи с награди от "Футболист на годината"

ЦСКА поздрави "червените" играчи с награди от "Футболист на годината"

"Армейците" са горди