Реконструкцията на стадион "Българска армия" продължава да се проточва заради жалба към решението на Административен съд София-град. Жалбоподателят е изчакал последния възможен момент за обжалване на акта на АССГ, който е в полза на РИОСВ и ЦСКА в частност като заинтересована страна.

На 14 септември Николай Веселинов Веселинов, заместник-кмет на район "Красно село", е довел нещата до по-висша инстанция. Преди това той използва редица хватки да забави процеса, като се укриваше на предоставения адрес и не плащаше държавната такса, информира "Нострабет". 

Според източник на въпросния сайт, очакванията са Веселинов да продължи с подривната дейност и когато делото се гледа от ВАС. Той обаче е обречен на неуспех, защото е въпрос на време съдът да реши в полза на "Сердика спортни имоти" ЕАД.

Снимка 635197

Източник: Фейсбук

Николай бави първата копка в Борисовата градина вече месеци наред. И останалите три жалби до момента са от негово име. Може да се каже, че той е "професионален жалбоподател". Въпросното лице залива съда с жалби по всевъзможни въпроси - с цел подривна дейност към Общината. Вече е получил указания за заплащане на държавна такса в размер на 30 лева, като се очаква да шиканира (да се бави с правни похвати).

Веселинов беше в екипа на скандалната вече бивша кметица на район "Красно село" - Росина Станиславова. След серия нарушения представителката на ДБ беше отстранена заради конфликт на интереси, а именно Веселинов временно пое длъжността на кмет. Неговите мераци обаче бяха охладени. След няколко неуспешни гласувания все пак беше избран нов кмет на района - Арх. Румен Русев. Така Николай Веселинов отново стана заместник.