Главният акционер в ЦСКА и идеолог на клуба - Александър Томов, разясни каква е стратегията за развитие на "червените". Бившият депутат не се отказва лесно и ще направи втора кампания за продажба ценни книжа на 31-кратния ни шампион, въпреки че първата претърпя тотален крах. Томов обеща да върне парите на тези повече от 5000 човека, които се взеха акции, в близките 40 дни.

"Завърши един успешен шампионат за ЦСКА. Припомнете си къде бяхме през лятото. Това втори път не можем да го направим, просто нямаме силите. Нямаше нищо в ЦСКА, когато дойдохме, а днес сме вицешампиони. Няма по-добра оценка за нашата работа. Благодаря на футболистите, на бойците. Изчакваха за заплати, когато закъснявахме. Благодаря и на другия боец - Стойчо Младенов. Благодаря на Сашо Тодоров, който издържа на върховно напрежение", започна Томов.

"Изпълнихме всичко за лиценза. Благодаря и на феновете, които са зад нас, най-вече на тези повече от 5000 души, които си закупиха акции. Те дадоха повече от милион лева за клуба. Целта ни бе да сме в тройката и я постигнахме. Сега готвим нова стратегия, трябва да надграждаме и да сме финансово стабилни. Водим дела срещу бивши собственици и експлататори на клуба", добави той.

"По проучвания трябваше над 40 000 души да купят акции. Причината е, че не се познава материята. Това е първата. Втората е невъзможност на огромна маса хора да си купят акции в провинцията. Нямаме инфраструктура. Тези повече от 5000 са със златни имена във фенската подкрепа. План „Б" не се осъществи, защото бе на ръба на закона. Заради това не запълнихме капитала. До 40 дни всички хора ще си получат парите и ако желаят ще си купят акции директно от клуба. Преговаряхме с две банки и ще има нова кампания за продажба на акции", не се отказва силният човек в ЦСКА.

"Започва голямата стратегия - клуб на „червените" фенове. Ще имаме много повече акционери от сегашните. Направленията са: готвим се за УЕФА. До утре ще решим лагера - в Австрия или Холандия ще е. Стойчо Младенов остава в ЦСКА, той ми каза това. Клубът остава на стабилно ниво. На 30-и ще има акционерно събрание. Ще има промени в ръководствата. Ще има надграждане. За селекцията сега няма да говоря. Със Стойчо обсъдихме 9 имена, само това ще кажа", каза още Александър Томов.

"Още не сме довършили дълга до край. Сами си давате сметка за безобразията, които ни оставиха като наследство. Дългът е намален почти трикратно, скоро ще изчезне. Догодина ще сме на оперативна печалба. Още малко ще ни е трудно. Очакваме държавата да ни даде базите и започваме с ремонтите. Имаме подготвен договор с фирма и до новия сезон Сектор Г ще бъде готов. Очакваме спонсори - два малки и един генерален. Тези, които публикуват глупости да му мислят, техните тиражи падат, не моите", завърши идеологът на "армейците".