Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев беше гост в предаването "Арена спорт" по БНТ. Той коментира актуалните събития около "армейците", както и темата за новия стадион.

"Изминаха два шеметни месеца за мен в ЦСКА. Не ми беше много чуждо и трудно да се впиша в клуба. Знаете, че моята фамилия в исторически план е свързана с "армейците". Бях много добре приет в отбора и пак казвам - тези два месеца в клуба бяха, колкото вълнуващи и приятни, толкова и отговорни.

Някои отбори не могат да си намерят и един изпълнителен директор, а пък ние имаме двама. С Филип Филипов се познаваме отдавна. Той много ми помага, като ме вкарва в тези ежедневни неща, които за него вече са станали рутина. Ние сме с разпределени задачи. Ето - днес аз съм тук, а утре той ще бъде на една много важна пресконференция, която феновете очакват с голям интерес, за новия стадион. Има достатъчно задачи за всички. Едно от основните неща, които правим заедно е да бъдем на тренировките на отбора, а днес ще ни видите и на стадиона в Благоевград.

Пирин - ЦСКА 0:1 (Развой на срещата по минути)
на живо

Пирин - ЦСКА 0:1 (Развой на срещата по минути)

Победата в Благоевград е в графата "задължителна" за "червените"

През последната седмица претърпяхме доста критики като клуб и смея да твърдя, че доста от тях бяха абсолютно обективни. Но едно от хубавите неща, които искам да кажа е, че този мач с Пирин се явява историческа възможност за ЦСКА да постигне 10-та поредна победа като гост. Знаете и с кой отбор е следващия мач, така че битката във всеки двубой е много важна.

Дали ЦСКА ще издържи на натиска на Лудогорец? Ами това е в ДНК-то на ЦСКА - да не се поддава по никакъв начин на напрежението, а напротив - напрежението да се превръща в мотивация. Аз редовно присъствам на тренировките и виждам, че настроението във футболистите е доста добро. Надявам се много добре да осъзнават каква възможност имат. Ако погледнем и няколко сезона назад - ЦСКА никога не е имал толкова много точки след 26-ия кръг. Дори и отборът, който е ставал шампион, също не е набирал толкова много точки. Така че, когато има и негативи, те се казват, но трябва да се казват и положителните неща.

Изключително важно е ЦСКА да държи съдбата си в своите ръце. А това означава ние да бъдем лидери и да определяме какъв ще бъде развоя в нашите двубои. В плейофите има огромно значение да завършиш на първо място, защото най-малкото приемаш втория отбор у дома, което за нас ще бъде изключително важно. Аз съм убеден, че битката ще се води до последния кръг и такова трябва да бъде настроението и на самите футболисти. Всеки мач е изключително труден и трябва да подходим сериозно към всеки. Всеки играе срещу нас пределно мотивиран, а така и трябва да бъде.

Готови сме за абсолютно всичко. ЦСКА през годините е понасял много удари под кръста, но в един момент може би трябва да изградиш имунитет. Надявам се, че вече има изграден такъв. Това също е една от задачите, върху които трябва да се работи.

От Пирин със съобщение преди мача с ЦСКА

От Пирин със съобщение преди мача с ЦСКА

Ето какво написаха

Мястото на феновете е на стадиона. На стадиона трябва да има място за абсолютно всички фенове. Дали си ултрас, дали си от по-спокойните феновете, дали искаш да отидеш със семейството си на мач, трябва да има място за всички. На никой не му е приятно да вижда грозни сцени по трибуните, на никой не му е приятно и да вижда празни стадиони. Нашите фенове са страхотни и направиха няколко невероятни хореографии, но искам да кажа, че това, което се случи на стадиона на Славия е абсолютно неприемливо. Това е най-лошата реклама, която може да се направи на футбола. По този начин отблъскваме нормални хора да отидат на стадиона.

Отпадането за Купата на България на 1/4-финала при всички положения е лош резултат за ЦСКА. Аз бях много притеснен от този мач с Черно море. Техният отбор е доста корав, играе един футбол, който е доста труден за опонентите, особено ако не успееш да вкараш мача в твоята посока, както се и случи с нас. Така ни се разви двубоят, че допуснахме два гола от наши грешки и се събудихме твърде късно. Проблем, който го има не само в този двубой. Въпросът е, че за Купата, когато загубиш и с този формат, който е само в един мач - просто отпадаш. Рано отпаднахме за Купата, но според мен това подейства отрезвително на футболистите. Да - мачът с Левски не беше най-доброто доказателство, но тепърва ще се види, че когато си пределно мотивиран и мобилизиран, винаги можеш да покажеш едно по-добро лице.

Мачът с Левски си мисля, че двата отбора се опитаха най-вече да неутрализират силните страни на противника и затова се получи не толкова приятен двубой за гледане. В крайна сметка, когато си изиграл един такъв мач, всичко може да се случи. Визирам ситуацията с дузпата и пропуска. По-притеснителното за мен беше, че тази хубава атмосфера, която феновете създадоха по трибуните, те заслужаваха да видят една по-добра продукция. Трябваше да бъдем малко по-настоятелни в предни позиции. Аз приемам този мач, че все едно сме взели една точка за загуба.

Не ми се иска да изпреварвам събитията и да казвам какво ще се случи утре на пресконференцията. Тече много сериозна подготовка за утре. Там ще бъде Филип Филипов и ви гарантирам, че ще има много интересни неща. Само малко ще открехна завесата и ще кажа, че това което утре ще се види, на мен лично много ми допада. ЦСКА ще има нов стадион. Това е идеята и това нещо ще се случи."