София отново е "червена" и това едва ли изненадва когото и да било. ЦСКА победи Левски рутинно и по навик. Само с 2:1. През целия мач "червените" бяха по-добри на терена и създадоха много положения за гол. Спокойно резултатът можеше да бъде и с 3-4 попадения разлика в полза на ЦСКА. Но победителите не ги съдят. В случая няма и за какво. "Армейците" поведоха на големия си съперник с 2 победи за първенство във Вечната ранглиста и постигнаха трета поредна след 1:0 и 2:0 през миналия сезон. За Левски остава утехата, че този път поне вкараха гол, и то красив. Но, колкото и да не им се иска на Георги Миланов и компания, ЦСКА си беше фаворит и го доказа на терена. И това не е от скоро... 

"Червените" са хегемон в мач №1 на България дълги години. ЦСКА печели и трофеи в последните 10 години, макар титлата още да убягва. За разлика от Левски, който 12 години се лута в суша, каквато няма и в пустинята. 

Снимка 547945

Източник: LAP.bg

Разликата в класите е голяма. Едните играят за втори път в групи на евротурнири, а другите се борят за оцеляването си в елита. Едните имат голова машина като Жорди Кайседо, а другите Билал Бари, за когото гол или дори асистенция за Левски е мираж вече повече от 25 мача. При едните финансирането е обезпечено, а при другите се чака на дарения, спонсорски договори и благоразположението на НАП. Паритет има само на треньорските пост. Но и там не съвсем, ако говорим за Вечното дерби. Стойчо Младенов за Левски е като Торбалан за малките и непослушни дечица. Така ги стряска, така ги плаши, че омразата от страна на "сините" фенове към него е донякъде разбираема. Днес го ненавиждат още повече. Защото записа 10-ата си победа начело на ЦСКА срещу любимия им Левски. И осмата поредна... Стойчо с много прякори не е побеждавал друг отбор повече пъти. Младенов е онзи "син" кошмар, който кара левскарите да скачат в леглото, целите в пот. И в същото време кара "армейците" да го боготворят. "ЦСКА е тук, тук е ЦСКА! Ей, винаги го помнете!", крещеше след мача Стойчо Младенов пред Сектор "Г" и се удряше в сърцето. Няма друг като Стойчо за ЦСКА, когато се играе Вечно дерби. 

ЦСКА е пълен хегемон в двубоите си с Левски от шампионата - вече 16 победи в последните 10 години, 7 равенства и само 5 успеха за Левски. Така ЦСКА има 3 пъти повече победи.

Снимка 547948

Източник: LAP.bg

В периода ЦСКА победи Левски 4 пъти с по 3:0, веднъж с 3:1, 3 пъти с 2:0, веднъж с 3:2, сега с 2:1, 6 пъти с по 1:0. Левски отговори с 2 победи по 2:1 и 3 с минималното 1:0. В последните години събитие е Левски да стигне до равенство или дори да отбележи гол. Това са фактите и пред тях всички трябва да замълчат. 

София отново е "червена", а феновете на ЦСКА няма да заспят. Други ще тъгуват, те ще се веселят. Важи и за футболистите, но да не прекаляват, че идва нов европейски мач. За разлика от други, които вече изиграха своя такъв...

Ицо: Честито, червени сърца! Обичам този мач!

Ицо: Честито, червени сърца! Обичам този мач!

"Честито на отбора и тренора"