Крилото на ЦСКА Вив Соломон-Отабор предизвика сериозен скандал в родината си. Офанзивният футболист бе повикан на мястото на контузения Самуел Калу. 

Изданието "soccernet.ng" е на мнение, че играчът на "червените" няма място в състава на селекционера Гернот Рор. Медията твърди, че Отабор не бил първи избор за замесник на въпросния футболист, а начело в списъка били Давид Окереке и Чидера Ежике. 

"Заслужена ли е повиквателната му? Абсолютно не, особено когато се замислите, че има играчи, които са се представили доста по-добре от него през настоящия сезон. 22-годишният играч е записал десет мача за ЦСКА през този сезон, но е играл пълни 90 минути само веднъж. 

Често срещана практика в Нигерия e агентите на играчите да лобират служители на местната федерация за повиквателни в националния отбор. Това може да се е случило и при Отабор. Като се има предвид селекцията на Рор, може да се твърди, че бившият играч на Бирмингам не е бил неговият избор да замени Калу, а е бил принуден да го повика. 

Срамно е, че в даден момент феновете започват отново да се влюбват в "супер орлите" заради наличието на таланти и работата, която Рор свърши. Футболните администратори в страната обаче се опитват да го саботират.

Друго от местните издания "Fast Track" пише кратък пост в социалните мрежи, който гласи следното: "Защо Отабор, а не Окереке, Ониекуру или Ежике?".

Вив Соломон-Отабор с първа повиквателна за националния отбор на Нигерия

Вив Соломон-Отабор с първа повиквателна за националния отбор на Нигерия

Ще има възможността да играе срещу Бразилия в контролен мач