На 13.06.2024 г. в Технически университет - София за първи път бе представена създадената по инициатива на Христо Христов - Графа реплика на шампионската купа от 1991 до 2004 г., която ЦСКА е печелил през 1992 г., 1997 г. и 2003 г.

На събитието, организирано от "Фен клуб на ЦСКА в ТУ-София", присъстваха повече от 100 привърженици, сред които и невръстни деца, като специален гост на събитието бе Стоян Орманджиев - изпълнителен директор на ЦСКА.

Снимка 669509

Източник: http://fc-cska.tu-sofia.bg/

Проф. Николай Николов и доц. Явор Софронов представиха пред аудиторията извървения технологичен път по създаването на репликата на купата, а Христо Христов - Графа представи следващите инициативи за създаване на реплики на отсъстващи в Музея на спортната слава на ЦСКА купи.

Снимка 669506

Източник: http://fc-cska.tu-sofia.bg/

Проф. Николай Николов благодари специално на Стоян Орманджиев за присъствието му и на всички фенове, включили се в дарителската кампания, иницирана съвместно с Графа и "Червени сърца", като благодари специално и на Фен клуб "Червени Шопи" - Елин Пелин. Проф. Николов изрази благодарност и за любезното съдействие от страна на Локомотив Пловдив по отношение на предоставената възможност за сканирането на оригиналната купа.

Снимка 669508

Източник: http://fc-cska.tu-sofia.bg/

Проф. Николов специално изтъкна факта, че на събитието присъстват и фенове на Левски, Ботев и Локомотив Пловдив, което доказва силата на армейския дух и ценности и вдъхновява членовете на "Фен клуб на ЦСКА в ТУ-София" да изпълняват своята мисия, свързана с издигане и утвърждаване на авторитета на ЦСКА като водеща спортна институция.

На финала на събитието всички присъстващи имаха възможността да си направят снимка с купата и да се включат в организирания коктейл.

Стипич извежда ЦСКА за първа тренировка в 17:00 часа

Стипич извежда ЦСКА за първа тренировка в 17:00 часа

Ще бъде закрита за медиите