Всички българи, които са с ЦСКА в Запорожие - служители на клуба, организатори на пътуването, журналисти и фенове, са в опасност в града. Местни крайни националисти са настръхнали срещу делегацията от София и се очакват провокации. Украинците ще се опитат да търсят физическа саморазправа с българи. Това ни предупредиха двама служители на нашата полиция още на летището в Запорожие. 

"От специалните служби, с които работим, имаме неприятна информация. В Запорожие има радикално настроени националисти, които са тук заради българите. Съветваме всички вас да не се отделяте, да бъдете в група. Да не напускате хотела до пресконференцията и тренировката, както и утре преди мача. Ще се търсят провокации. Може да има физическа саморазправа, ако чуят, че се говори на български. Ние сме тук, за да ви пазим. Държим постоянна връзка с местната полиция. Бъдете много внимателни", предупредиха ни още в автобуса, който ни чакаше на летището. 

Снимка 438572

Източник: topsport.bg

Причината е, че в края на мача в София е имало обидни възгласи по адрес на Украйна. Което явно е било отразено от техните журналисти и е стигнало до радикално настроените националисти, които сега са тук.

По време на двубоя утре не трябва да има никакви символи и възгласи на политическа основа, защото ще последват директни арести

Снимка 438581

Източник: topsport.bg

Пред хотел "Reikartz" в Запорожие, където са отседнали българските журналисти и част от феновете на ЦСКА, има патрул от много добре въоръжени полицаи, които ще останат пред входа на сградата през цялото време. 

Тук е и ген. Стоян Томчев, който е отговорник по сигурността в ЦСКА. Той беше с отбора и в Осиек. 

Снимка 438571

Източник: topsport.bg

Очаквайте пресконференцията на треньора на "армейците" Люпко Петрович, която е от 18:45 часа. След това започва заниманието на отбора, което ще бъде изгледано лично от собственика на клуба - Гриша Ганчев. Той отново е с "червените" зад граница, придружаван от сина си Данаил. С ЦСКА са още директорите Пламен Марков, Трифон Попов, Кристиано Джарета и Стойчо Стоилов. 

Ангел Домусчиев и Красиан Митев, пратеници на ТОПСПОРТ в Украйна. 

ЦСКА вече е в Украйна, в града на "Запорожец"

ЦСКА вече е в Украйна, в града на "Запорожец"

В добро настроение и с мисълта за краен успех срещу Зоря