Аспарух Никодимов коментира двете загуби на националния отбор в европейските квалификации - от Черна гора и Унгария.

"Всичко в българския футбол е сбъркано! Не съм изненадан, че паднахме от унгарците. Истината е, че трябва да се работи усилено на всички нива. Аз станах треньор на 29-30 години. Започнах с деца - знаете, че при мен тренираха Любо Пенев и Емо Костадинов. Разделях децата на три-четири групи и обикалях ту при едните, ту при другите, следях непрекъснато как се развиват. Емо беше като оса, пусках него, а и други от неговия набор, при по-големите - при Любо. За да се борят, да се каляват.

В националния отбор се говори за подмладяване, но само с млади няма как да стане. Едно време покрай нас, младите, имаше фигури като Ването Колев, Жоро Найденов, Кирил Ракаров и др. И ти ги гледаш, учиш се от тях, имаш им уважение. Отделно някои на по 17 години вече си бяха готови за мъжкия футбол - Митата Якимов, Жоро Соколов. Не знам защо Чочев не го викат в националния отбор. Аз не само бих го взел, а бих му дал и капитанската лента. Добър футболист, бележи голове, възпитан, сериозен, може да е за пример на младите. Бих го направил капитан.

У нас всичко е сбъркано, и не само във футбола е така. В клубовете се взимат играчи от чужбина, но те не са кой знае колко голяма класа. Оттам българите играят по-малко, всичко е един битпазар", заяви Паро Никодимов пред "Спортал".