Емлематичният за ЦСКА Аспарух Никодимов даде обширно интервю за сайта на "червените" по повод първия мач за сезона, в който столичани завършиха наравно (1:1) със Славия.

ЦСКА с тежък сблъсък с реалността още на старта

ЦСКА с тежък сблъсък с реалността още на старта

Неприятно "червено" приземяване

"По-лошото е, че не видях кой знае каква игра от ЦСКА. Не ми хареса като цяло представянето. Имам забележки към всяка една линия, но това донякъде е нормално, тъй като футболистите още не са във върхова форма. Най-големите ми критики са към защитата, която игра твърде разконцентрирано. Допускат се същите грешки в ариергарда като през миналата година. Недопустимо е Славия да разполага с един добър нападател в лицето на Ивайло Димитров и да не можем да го неутрализираме. Той стигна до 2-3 голови възможности и реализира една от тях.

Дано да не е така, но за съжаление го има и този момент във футбола. Трябваше да бъдат по-концентрирани, а трите точки спечелени, макар и по грозен начин. Хубаво е да се тръгне с победа в началото. Очакванията на всички бяха големи, а някои може би си помислиха, че играчите на Славия ще си вкарат головете сами. В средата на терена също действахме вяло, като същото важи в пълна степен и в атакуващ план. Пропуски направиха Кевин Меркадо и Густаво Кулма през първото полувреме, а през второто Кристиян Малинов и Кирил Десподов също не успяха от изгодни позиции, което понякога се оказва фатално в такива сблъсъци. Иначе не съм си мислил, че още от първия кръг ще правим някакви чудеса. Трябва време.

Аз им се чудя на тези момчета. Какво не им е наред, че да не играят? Те не показаха това, което могат, а съм сигурен, че наистина могат повече. Още малко им трябваше, за да победят Славия и да се отърсят от напрежението, за да могат в следващите мачове да играят по-добре и все по-добре. Не ги укорявам, че играха по този начин. Тези момчета ги водим професионалисти, а колко са такива, е друг въпрос. Да не искате да им се назначи психолог? Всеки от тях е подписал договор, знае какво трябва да прави, какво се очаква от него и какво трябва да получи накрая на месеца. И си го получава. В кръга на майтапа - трябва ли тогава да върнем старите управници, които не плащаха по 7-8 месеца, за да се мобилизират повече футболистите? Независимо, че в подготвителния период побеждаваха наред, то някои успехи не дойдоха толкова лесно и това може да ги е залъгало до известна степен. Сега започва първенството, всеки може да направи грешна стъпка, но трябва вече да се играе по-внимателно и мобилизирано.

Разсипаха от критики младата звезда на ЦСКА

Разсипаха от критики младата звезда на ЦСКА

Кирил Десподов си навлече гнева на фенове на "червените"

Много искам да победим Лудогорец, но знам, че ще е изключително трудно. Ако играем по същия начин, както срещу Славия, няма да спечелим, това е сигурно. Даже можем и да загубим, а тогава ще стане изключително трудно за ЦСКА. Явно на този етап ни трябват 5-6 положения, за да вкараме един гол, а това е проблем. Трябва да имаме по-голяма успеваемост, за да разчитаме на успех. Въпреки всичко, съм оптимист. Трябва да се подобри синхронът, да играят малко по-бързо с топката и да успяваме да изненадаме противника. Футболистите имат качества, особено Фернандо Каранга и Кевин Меркадо. Излизането от игра на Каранга се отрази на отбора, тъй като участва във всички фази на играта. Срещу Лудогорец опитните трябва да поведат отбора, да дадат примера, независимо, че Десподов и Малинов също понатрупаха опит. Надявам се, че първите няколко кръга няма да се окажат фатални в борбата за титлата". коментира легендата на клуба.