Треньорът на ЦСКА Алън Пардю коментира пред bTV ситуацията при "червените" преди финала срещу Левски. 

"Трябва да се започне със структурата на училищата и местата, където децата играят футбол. Трябва да запалим повече деца по футбола и така ще има достатъчно хора в школите.

Не, че не искаме да привлечем българи, защото в България комуникацията е трудна и е сложно един българин да премине от един в друг български отбор. Ние вече интегрирахме добре няколко български футболисти в състава си, но е трудно. Вече имаме разрешение да строим новия стадион и това е нещо чудесно. Трябва да имаме инфраструктура, където играчите да играят.

Да притежаваш футболен отбор е много трудно. Критики винаги има. Гриша Ганчев се старае да подобри клуба, да построи стадион. Понякога е добре да има признателност към собствениците, които инвестират в клуба. Аз съм в много добри отношения с Дани Ганчев, с когото се опитваме да подобряваме постоянно отбора и клуба. Ние се опитваме да сме наравно с Лудогорец, където имат по-големи финансови възможности.

Българските играчи са силни психически и физически, като винаги искат да спечелят. Единствено се нуждаят от техническо подобрение, като това важи за играчи във всички отбори, не само в ЦСКА.

Трябва да сме на едно физическо ниво като тях и опита ни ще ни помогне. Ако бях неутрален фен, щях да кажа, че Левски са по-добри, но ние сме отбор с традиции и ще имаме своите шансове във финала.

Играчите са сходни. Те имат по-млад и атлетичен състав от нас, треньорът им свърши страхотна работа, за да напасне отбора. Ние обаче сме различен тип отбор. Можем да контролираме играта по-добре от тях.

Надявам се, че агитките ще дойдат с нужното настроение и ние ще им дадем зрелището, за което са дошли. Надявам се, че по-добрият отбор ще победи и това ще сме ние", каза той.