На пресконференцията си преди мача с Лудогорец, треньорът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че е "малко по-спокоен" с назначението на Георги Кабаков за дербито. Каза още, че "армейците" никога не се предават, че "ЦСКА не скланя глава". Пенев беше прав за второто, но явно само му се е искало първото да е така. Цяла България видя как ръководи двубоя уж най-добрият ни съдия. Щом и с него "червените" не могат да бъдат спокойни, че на терена отсъжданията ще са по правилата на 100%, значи не могат да са спокойни за нито един рефер. 

ЦСКА надигра тотално Лудогорец днес, което беше признато от всички при "зелените". Това им прави чест. ЦСКА стигна до ранен гол и владееше положението на терена. ЦСКА се представи силно и можеше дори да разгроми съперника, ако имаше повече късмет, ако вратарят на "орлите" Кахлина не беше на супер ниво и... ако Кабаков и компания бяха поне на половината ниво на "червените" и Кахлина. Но не бяха. 

При 1:0 за ЦСКА вдигнаха скандална засада на Тиаго, който остана очи в очи със стража на домакините и вече дори го беше финтирал. През второто полувреме беше спестен втори жълт картон на Антон Недялков. Изгонването на Иван Турицов беше скандално. И това на Любослав Пенев, който с право защити футболиста си Митко Митков, усетил бруталността на Сантана. И това не е всичко. Общо 10 минути добавено време в мача. Аха Кабаков да ни върне към предаването "Трето полувреме". Още - много спестени отсъждания на нарушения срещу играчи на ЦСКА. 

Реферирането на Георги Кабаков не се оказа фатално за "червените", защото днес те бяха просто перфектни. Но няма отбор, който всеки мач да е на топ ниво. Когато не е, когато продължава да се свири срещу ЦСКА, в повечето случаи победата не е за "армейците". Нормално... 

Кабаков изгони Пенев и ощети всички с интересно интервю с Любо след голямата победа. Но на треньора устата не могат да затворят. Мъж на място е. Рано или късно ще си каже тежката дума и за това представяне на международния ни съдия. Едва ли занапред ще е спокоен с него. 

Съдийството е ясно. Каквото и да напишем - полза няма. Днес е вечерта на ЦСКА, на всички "червени" фенове, които вярваха в успеха и сега празнуват заслужено. Днес едва ли някой се сеща за старите дрязги, за проблемите и за... Бруно Акрапович. ЦСКА отново играе добър футбол и радва хората. В ЦСКА има мъже, които знаят добре какво значат четирите букви. Браво и на Стойчо Стоилов, който си сложи главата в торбата с връщането на Любослав Пенев. Гросмайсторски ход! Пък да продължават да го обиждат и да коментират горните му връхни дрехи. 

ЦСКА имаше огромна нужда от този финал и си го заслужи напълно. ЦСКА има още по-огромна нужда от Купата. Вдигне ли я, ще има поне малко спокойствие. Колко време, не е ясно. В ЦСКА винаги е интересно. Днес, вярвам в това, е и обединено. 

Шумно празненство в "червената" съблекалня след страхотната победа в Разград

Шумно празненство в "червената" съблекалня след страхотната победа в Разград

Футболистите на ЦСКА ликуват в Разград