Бившият футболист на ЦСКА Жул Кейта изпитва проблеми, съобщава guineefoot.info, цитиран от "Тема спорт". Фланговият играч се подвизаваше на "Армията" като преотстъпен от френския Ланс през изминалия сезон, като прекара няколко месеца от кампанията в родната Гвинея по неясни причини.

Все пак бе един от героите при победата с 2:0 в дербито с Левски през пролетта. Кейта откри резултата, а малко по-късно се контузи и напусна терена. Това бяха и последните му минути с червения екип.

Иван Турицов излиза от лазарета и ще е на линия за Вечното дерби

Иван Турицов излиза от лазарета и ще е на линия за Вечното дерби

Бранителят е възстановен от леката травма

Ланс обаче не смята да разчита на гвинееца, като твърди, че ЦСКА е бил задължен да го закупи за 500 хил. долара, след като влезе в групите на Лига Европа. В края на лятото Кейта бе преотстъпен в турския Ерзурумспор, който обаче бързо се отказа от услугите му и сега играчът тренира индивидуално с кондиционен треньор във Франция.

Ланс отказва да плаша неговата заплата, а агентите му са потърсили ФИФА за съдействие. От футболната централа са дали срок на ЦСКА и Ланс да изпратят своите становища до 10 октомври, а крайното решение ще бъде взето през декември.