ЦСКА най-накрая победи Лудогорец на стадион "Българска армия" в редовното време. Феновете на отбора чакаха дълго този успех, но си заслужаваше. Защото той се превърна в разгромен. Удари като гръм, в унисон с времето в дъждовната вечер на 12 май, която стопли сърцата на милиони. ЦСКА показа класа и обезличи напълно така наречения хегемон. Лудогорец не приличаше на отбор, който е шампион десет поредни години. Обликът на разградчани може да се оприличи на погледа на директора им Ангел Петричев, който надничаше плахо от тунела до Сектор "Г".

Снимка 530639

Източник: Фейсбук

Победата е историческа. Най-голяма за ЦСКА срещу Лудогорец. Първа на "Армията" за първенство и №100 за 31-кратния първенец в efbet Лига при управлението на Гриша Ганчев. Дойде в 70-ия двубой на Любослав Пенев като треньор на най-успешния роден тим. Любо, който продължава да тероризира "орлите". Специалистът е големият кошмар на Лудогорец.

ЦСКА взе своя сладък реванш. Какво толкова - ще кажат някои. Победа в мач без значение. Опитаха се да я омаловажат и част от футболистите на гостите. Като Сисиньо и Анисе, които напуснаха терена с изпънати длани, дразнейки публиката с "десетата". Колко от тях са заслужени и истински, попитаха хората... ЦСКА продължава да няма проблеми с този съперник, когато на терена са двата отбора и съдиите ръководят срещата по правилата. Явно могат да го правят. Въпросът е кога искат. Виждаме какво се случва по време на двубоите на Лудогорец с ВАР. Но защо чак сега, когато титлата е спечелена? ЦСКА взе реванш за годините на неправда срещу клуба, според мнението на болшинството от феновете и на всички в клуба. ЦСКА не направи шпалир на "хегемона" по подобие на Левски, а смачка Лудогорец на терена. С класа и без капка милост. Изля яда си под дъжда на "Армията". И получи цялата "червена" обич на света.

Снимка 530586

Източник: LAP.bg

И така, стигаме до обичта. И до посрещането на "блудния син" Кирил Десподов. В притчата синът се завръща при баща си, след като е пропилял имането му. Трудно ми е да си представя, че някога отново ще видя Десподов с екипа на ЦСКА. Той затвори вратите към "Армията" с решението си да премине в големия враг на "червените". Едва ли има изненадан от реакцията на публиката снощи. Футболът е страст, безгранична любов към отбора на сърцето. Често тази страст се превръща в безгранична лудост, както пеят и ултрасите на ЦСКА. Така обичта на "червена" България към ЦСКА се превърна в бич, насочен към Кирил. От него спасение няма.

Много хора няма да го разберат и ще анатемосат поведението на публиката. Брутално, крайно, ненормално... Просташко, ще кажат те. Така е навсякъде по света. Припомнете си какво се случи преди години с Луиш Фиго, когато смени екипа на Барса с този на Реал. 120 000 го посрещнаха на "Камп Ноу" като на война. По Фиго летяха всевъзможни предмети, сред които бутилки от уиски, телефони, монети и дори... свинска глава. Здравето е преди всичко и се радвам, че Кирил Десподов не пострада физически при някой от корнерите. Друг въпрос е защо трябваше да ги изпълнява точно той и да се стига до още по-голямо напрежение. Дано е добре и психически, но той сам си го направи. И стига с клишетата "футболистите са професионалисти", "изкарва си хляба"... Много пари е изкарал и в ЦСКА, и в чужбина. Със здраве да си харчи, заслужил ги е. Чест му прави и, че се включва в благотворителни инициативи. Има и морал във футбола. Поне е хубаво да го има. Примери за футболисти с морал много. Защо феновете на "армейците" не реагират така към Абел Анисе, преди това към Лукас Саша и други бивши играчи на ЦСКА, намерили пристан в Разград? Защото те не се кълняха какви големи "армейци" са. За разлика от Антон Недялков и Кирил Десподов. Същият Десподов, който като дете явно доста е обичал тениската си на Левски...

Снимка 530575

Източник: LAP.bg

Щастие с пари не се купува. Нито уважение. Ок, не може да упрекваме футболиста за решението му да обогати значително банковата си сметка. Но как да упрекнем и хората, че обичат и защитават любимия си клуб? Фенове чакаха Десподов да влезе в автобуса на Лудогорец дълго след мача. Той не се появи. Не ми се мисли какво е чувствал по време на обратния път към Разград или където е решил да ходи.

Обичта на "червените" фенове беше бич към Кирил Десподов. На терена пък храбри "армейци" удариха четири пъти с бича съперника си. И така вечерта се превърна в паметна за милиони. ЦСКА даде заявка за следващия сезон. Тропна по масата шумно. Извика в лицето на Лудогорец: "Ние сме тук и няма да се предадем!". ЦСКА върви към затваряне на един добър сезон. Това минава задължително през спечелване на Купата. И тогава всичко лошо в клуба ще е забравено. Ще има обединение, която трябва да стане постоянна величина в Борисовата градина. За да се случи най-важното, чакано дълги години - титлата да се завърне при ЦСКА. Началото е сложено. Снощи - гръмко. Това е единият извод. Другият е ясен отдавна - парите не са всичко. Накрая най-силна остава обичта. Необятна вселена е тази към ЦСКА...

Фен на ЦСКА припомни любопитно изказване на Десподов

Фен на ЦСКА припомни любопитно изказване на Десподов

Вероятно Кирил не би искал да се сеща за него