Стадион "Българска армия" със сигурност ще бъде построен. Това заяви членът на Управителния съвет на "Спортни имоти Българска армия" Даниел Димов.

Главният архитект Александър Хаджиев е уверен, че стадионът на ЦСКА ще се превърне във впечатляващо съоръжение.

"Аз ще бъда кратък. Ще отбележа, че сме изключително горди, че само година след обявяването на проекта, дейностите са факт и напредват с бързи темпове. Това, което виждаме, този стадион, ще се превърне в едно впечатляващо съоръжение", каза Хаджиев. 

"По-скоро до 2 месеца ще сме готови. Като има строител, ще разберете веднага. Ясно е кога ще се строи, имаме готов проект, работим по избора на изпълнители. Такъв стадион не е строен в последните 40 години в България, Трябва да изберем строител. Няма вариант да не се построи стадионът, процесът е необратим. Това е дълъг процес, има много елементи. Обсъждат се всякакви детайли. Демонтажът е малко над милион лева, евтино е. Наскоро две мижави сгради бяха демонтирани за 3 милиона.

Основните неща са съгласувани. Някой път има тропане по масата, спорове, но важно е, че нещата се случват. Много страни има намесени. Капацитетът е болезнена тема за всички, но се съобразяваме с дадености. Няма как да е 40 000, трябва да се мисли и за поддръжката. По-лесно е да го построиш, отколкото да го поддържаш. От 16 до 18 хиляди ще е капацитетът. Това няма да е само стадион, а event център. Дава възможности, каквито спортно съоръжение в България, не дава", сподели Димов.