Мено Кох ще бъде седмият нидерландец, който ще носи фланелката на ЦСКА, припомнят колегите от "Тема Спорт".

Любопитно е, че "червените" най-често привличат защитници от Ниската земя, като преди Кох още трима бранители са играли на "Армията", единият от които и понастоящем е в отбора - Юрген Матей.

Разкриха колко ще плати ЦСКА за Мено Кох

Разкриха колко ще плати ЦСКА за Мено Кох

Всичко между "червените" и Юпен вече е уредено

Първото "лале", разцъфнало в Борисовата градина, действа именно в отбрана - Куидо Ландзаат. Юношата на Аякс пристига през юни, 2007 година и без да блести под ръководството на Стойчо Младенов, става част от последната титла на ЦСКА през 2008 година, след което напуска. Играе в 10 мача в "А" група и 2 за Купата на УЕФА, включително при драматичното отпадане от Тулуза.

WINBET - удвои тръпката от играта онлайн! (18+)

Вторият е Грегъри Нелсън, който през юни 2010 година идва като свободен агент. Крилото става най-успешният нидерландец на "Армията", печелейки Купа и Суперкупа на България 2011, а в началото на 2012 година е продаден на Металург (Донецк) за 500 000 евро. Влиза с ЦСКА в групите на Лига Европа.

Грегъри Нелсън

Грегъри Нелсън

Друг бранител - Кристиан Супусепа, е взет пак от Стойчо Младенов през лятото на 2014 година, но не оставя сериозна диря и си тръгва, след като клубът е изваден във "В" група.

Роланд Алберг

Източник: CSKA.bg

Роланд Алберг

След завръщането в елита още трима нидерландци идват в ЦСКА. Роланд Алберг вкарва пет гола през пролетта на 2018 година и си тръгва през лятото. Миналата пролет шампионът с Аякс и ексфутболист на Нюкасъл - Върнън Анита изигра три мача, преди да настъпи пандемията и да разтрогне, а последното "лале" е настоящият титуляр в "червената" отбрана Юрген Матей.

Снимка 474363

Източник: CSKA.bg

Макар и родени в други страни, с нидерландско гражданство са били още четирима - Илиас Хадад (Мароко), Сендрино Мисиджан (Суринам), Едвин Джеси (Гана) и Стивън Перейра (Кабо Верде), допълват от изданието.